U prestižnom Clubu Reset u Sremskoj Kamenci, na samo nekoliko minuta od Novog Sada, 25. jula događaj #DigitalNight će okupiti preko 250 istaknutih i uticajnih pojedinaca iz oblasti digitalnih i društvenih medija, marketinga i komunikacija, kao i mnogobrojne novinare, glumce, sportiste i VIP ličnosti. Uz različite digitalne aktivacije, kao što je kinect igrica koja će se igrati na celoj višespratnoj fasadi objekta, zabavi će doprineti i nastup Lene Kovačević.

Vodeća agencija za nastup brendova na društvenim mrežama* Homepage, Club Reset i agencija Backstage event team partneri su u organizaciji ovog događaja na koji su do sada dolazak potvrdili Ivana Španović, Boban Q Stojanović, Tatjana Vojtehovski i mnogi uticajni tviteraši i blogeri.

Zanimljivo je da i vi možete da se izborite za svoje mesto na ovom događaju, ukoliko ste dovoljno aktivni na društvenoj mreži Twitter, putem prijave na sajtu događaja na adresi www.digitalnight.rs koje su omogućene od danas pa sve do podele 30 VIP pozivnica.

digitalnight Može li se u današnje vreme govoriti o realnom i virtuelnom svetu?

#DigitalNight je koncipiran tako da odabrane digitalne aktivacije predstave mogućnosti povezivanja onlinea sa offline marketinškim aktivnostima na samom događaju, a takve se mogu naravno plasirati, i, na primer, na mestima prodaje. Interakcija učesnika događaja kroz različite digitalne platforme, kreiraće word of mouth promociju predstavljenih digitalnih kampanja, savremenih digitalnih trendova i mogućnosti njihove primene u marketingu, prikazanih na primerima sponzora #DigitalNight-a.

Osnovna želja organizatora, koja je ujedno i ideja vodilja događaja, jeste da se pokaže da je tradicionalna podela na “realni” i “virtuelni” svet u današnje vreme potpuno izgubila na značaju i da živimo u vremenu integrisanih, ali zaista integrisanih komunikacija. Sada, kada smo u mogućnosti da digitalne sadržaje koje sami korisnici društvenih mreža generišu, mantra “users generated content is king” nikada nije bila smislenija, plasiramo na različite vrste uređaja od digitalnih bilborda, preko totema u tržnim centrima i ekrana u autobusima u prilici smo da promovišemo DOOH – Digital out of home, koncept tržišne komunikacije.

Kinect, augmented reality, media wall… neke su od ključnih reči kojima će se 25. jula baratati u Clubu Reset kada je u pitanju tehnologija. Dobro raspoloženje i pozitivna energija ključne su fraze koje će opisati događaj u danima posle njegovog održavanja.

IMG 6574 Može li se u današnje vreme govoriti o realnom i virtuelnom svetu?

Stanje digitalnog marketinga u Srbiji

Prema istraživanjima IAB-a, primetno je da Srbija ulaže sve više u digitalno oglašavanje i da pokušava da prati svetske trendove. Posebno se vidi rast u ulaganjima u oblasti Social Media Marketinga.

Ukupna vrednost tržišta digitalnog i interaktivnog oglašavanja u 2013. godini procenjena je na 16,320,000€, što uključuje i oglašavanje na mobilnim uređajima. Rast ukupne vrednosti tržišta procenjena je na 13,41%, što znači da se zadržao pozitivan trend dvocifrenog rasta. Najveći rast u protekloj godini donelo je oglašavanje na društvenim mrežama, odnosno social media marketing (27%). Tržište mobilnog oglašavanja u 2013. zabeležilo je rast od celih 150%. Ukupnoj vrednosti tržišta i dalje najveći doprinos daje display advertising (50,68%) sa ukupnom neto vrednošću od 8,230,000€.

Ove brojke jesu ohrabrujuće, ali još su daleko od proseka za razvijenija evropska tržišta kojima težimo, na kojima je udeo digitala u marketingu odavno prešao 10% ukupnih izdvajanja. 

Comments