Dizajner u srcu, Evan Lentz ili kako je poznat Mr. Lentz, kreira moderne drvene uređaje i nakit. Fotografiše lepe ljude i piše o svom putovanju da inspiriše druge koji će inspirisati druge. Sve pravi ručno, što je neobičan podvig s obzirom na vremena.

Za nakit koji pravi koristi drvo i travu. Da, trava koju koristi je prava, kao i mahovina i cvetovi. Nije potrebno košenje niti zalivanje. Oni nisu zasađeni već samo osušeni i konzervirani za veoma dug život i pričvršćeni. Drvo je obojeno potpuno prirodnom i netoksičnom glazurom na bazi vode. A za kraj se utrljava organsko ekstra devičansko kokosovo ili maslinovo ulje.

Ogrlice Mr. Lentz nas inspiriše

Sa ovim nakitom bićete primećeni

Prsten Mr. Lentz nas inspiriše

Prsten-srce oduzima dah

Lančić Mr. Lentz nas inspiriše

Izvanredan poklon za neku damu

Nakit Mr. Lentz nas inspiriše

Cilj mu je da pravi stvari koje izgledaju dobro

Njegova ideja za pravljenje ovakvog nakita došla je sa jedinstvenog puta u šume sekvoje u severnoj Kaliforniji.

“Izdvojio sam nedelju dana i odlučio se za duge šetnje svakog dana kroz neke od najneverovatnijih pejzaža koje sam ikada video. Veličina sekvoje i mahovina koja raste u izobilju, izvire iz svakog čoška i pukotine, zaista je inspirativno. Kada sam se vratio sa puta želeo sam da napravim nešto što će imati suštinu te šume. Nešto u čemu će svi moći da uživaju, a izgraditi ga na način koji je ekološki i netoksičan. Biram da stvorim stvari sa održivim, prirodnim materijalom koji ne šteti zemlji.”


Jovana Jovović studira novinarstvo na Fakultetu za kulturu i medije, piše kratke priče i beleži citate i omiljene delove iz knjiga koje čita. Možete ih pronaći na njenom blogu. Obožava Beograd, voli Novi Sad i uvek se vraća u Bar. Leto ne može da zamisli bez mora.

Comments