Slika 16 MTV Video Music Awards 2011 – Odbrojavanje je završeno

Večeras će se u Nokia teatru (Nokia Theater) u Los Anđelesu održati još jedna, dvadeset i osma dodela MTV VMA nagrada! Početak je planiran u 21 čas po američkom vremenu, dok ćete kod nas dodelu gledati u 3 časa posle ponoći, dakle 29. avgusta.

Naravno, pre početka same ceremonije, kao i uvek tu su crveni, beli, a ovaj put i crni tepih na kom će se pojaviti naše zvezde i zvezdice, jer svi žele da prisustvuju ovom događaju! Tokom tog uvoda, tačnije Black Carpet Show”-a, nastupiće mlada Selena Gomez i grupa Kobra Staršip (Cobra Starship).

Nakon toga prelazimo na jedan od bitnijih trenutaka večeri, otvaranje svečane dodele nagrada, a ovaj put je tu čast dobila Lejdi Gaga (Lady Gaga). Kako se šuška, Gaga će izvesti svoj najnoviji singl, “Yoü and I“, kao i jednu od pesama nikada do sad viđenih na sceni, sa aktuelnog albuma Born This Way. Ostaje nam da čekamo i vidimo da li su glasine tačne, a Gaga nas svakako neće ostaviti ravnodušnima. Pogledajte promo video za njen nastup, koji nam možda nešto nagoveštava.

Posle njenog nastupa krenuće dodela jedne od nagrada iz 14 raznovrsnih kategorija. Ove godine, osoba sa najviše nominacija je Kejti Peri (Katy Perry), sa neverovatnih devet. Iza nje su Adel (Adele) i Kanje Vest (Kanye West) sa po sedam nominacija. Ono što je posebno interesantno je da je Adel u svim kategorijama nominovana za video Rolling in the Deep“! Iza njih se nižu (ovo nije redosled po broju nominacija) Britni (Britney Spears), Eminem (Eminem), Gaga, Bijonse (Beyoncé), Bruno Mars (Bruno Mars) i mnogi drugi.

Što se ostalih nastupa tiče, za sada je potvrđeno da će nastupiti, pored Gage, Bijonse, Bruno Mars, Adel, Young the Giant, Lil Vejn (Lil Wayne), Kris Braun (Chris Brown), kao i Ne-Yo i Pitbull sa pesmom “Give Me Everything”.

Pored toga, definitivno i jedan od trenutaka koji će obeležiti veče je “Britney Tribute”, tokom kog će, kako se priča, a nije zvanično potvrđeno, nastupiti neke od najpoznatijih ženskih vokala i pevati delove pesama čuvene Britni Spirs (Britney Spears). Ako ćemo se voditi glasinama, a gde ima dima, ima i vatre, Kejti Peri će izvesti “Oops! I did It Again”, Selena Gomez – “Baby One More Time”, Dženet Džekson (Janet Jackson) – “I’m A Slave 4 U”, Demi Lovato (Demi Lovato) – “Toxic”, Keša (Ke$ha) i Niki Minaž (Nicki Minaj) – “Gimme More”, Lejdi Gaga – “Circus” dok bi Britni lično otpevala pesme sa poslednjeg albuma, “Hold It Against Me” i “I Wanna Go”. Takođe, Madona (Madonna) bi trebalo da Britni uruči nagradu za životno delo. Pogledajte promo video koji je Britni snimila povodom ove dodele nagrada.

Kao i uvek, nijedna dodela nagrada ne može da prođe bez domaćina i domaćica, onih koji najavljuju i dodeljuju nagrade, a ovaj spisak je definitivno najduži. Tu su Džona Hil (Jonah Hill), Rik Ros (Rick Ross), Selena Gomez, Set Rogen (Seth Rogen), Kim Kardašijan (Kim Kardashian), Odd Future, Niki Minaž (Nicki Minaj), Tejlor Lotner (Taylor Lautner), Drejk (Drake), Džo Džonas (Jo Jonas), Džered Leto (Jared Leto), Kevin Hart (Kevin Hart) i Jb Smoove, a verovatno će u poslednji čas na listu dodati i mnoge druge.

Prošle godine bio je to poznati DJ Deadmau5, jedan od ovogodišnjih EXIT izvođača, a ove godine VMA House Artist je Džesi Džej (Jessie J)! Džesi, koja će prvi put prisustvovati ovim nagradama, u pauzama će nas zabavljati pesmama sa svog albuma prvenca, “Who You Are”!

Ono što je takođe zanimljivo je da je ove godine MTV dodao još jednu specijalnu kategoriju, najbolji video sa porukom. U toj kategoriji nominovani su Pink (P!nk) sa “F**kin’ Perfect”, Lejdi Gaga -“Born This Way”, Kejti Peri – “Firework”, Eminem i Rijana (Rihanna) – “Love The Way You Lie”, Rajz Agenst (Rise Against) – “Make It Stop (September’s Children) i Tejlor Svift (Taylor Swift) sa pesmom “Mean”.

Nominacije za video godine:

Adele – “Rolling In the Deep”
Tyler, The Creator – “Yonkers”
Katy Perry – “Firework”
Beastie Boys – “Make Some Noise”
Bruno Mars – “Grenade”

Slika 26 MTV Video Music Awards 2011 – Odbrojavanje je završeno

Osvrnimo se na kratko na istoriju ovih dodela, tačnije na najzanimljivije i najčudnije autfite, najšokantnije scene na samoj dodeli, kao i na najbolje nastupe. Informacije koje slede nisu pouzdane i merodavne, nego su nezvanični rezultati glasanja na oficijalnom sajtu MTV-ja.

Prema glasovima posetilaca sajta, što se najbizarnijih autfita tiče, na prvom mestu našla se Lil Kim (Lil Kim) u ljubičastoj kombinaciji koja dosta pokriva, a i pokazuje. Uzmite u obzir da je Kim ovu kombinaciju smelo obukla davne 1999. godine, što je bilo veoma šokantno! Na drugom mestu našla se Lejdi Gaga u čuvenoj “mesnoj haljini”, sa sve čizmama, torbicom, i dodatkom u kosi, sve, naravno, od svežeg mesa, a osude i komentari su “leteli” na sve strane. Na trećem mestu je Britni, u uskoj kožnoj haljini, sa kožnom kapom na glavi i u veoma zanimljivim cipelama. Brit je ovu kombinaciju iznela 2002 godine, a na slici je vidimo sa preminulim Majklom Džeksonom (Michael Jackson).

Slika 35 MTV Video Music Awards 2011 – Odbrojavanje je završeno

Pored velikog broja ponuđenih šokantnih scena, dve, koje imaju najveći broj glasova su – poljupci. Prvi, svima veoma dobro poznat je poljubac Britni i Madone, a odmah zatim i Madone i Kristine Agilere (Christina Aguilera). Tada, 2003. godine, izazvao je pravu pometnju, dok danas verovatno ne bi bio ništa šokantno. Drugi, ništa manje bitan, dogodio se između Majkla Džeksona i Lize Mari Prisli (Lisa Marie Presley), ćerke Elvisa Prislija. Skoro svima nam je poznat slučaj da je trinaestogodišnji dečak prijavio Majkla za seksualno zlostavljanje. Tokom tog perioda i celog procesa, Majklu je psihička potpora bila Liza. Kasnije ju je i zaprosio preko telefona, dok su se tajno venčali u Dominikanskoj Republici. Kako mediji navode, njihov brak je bio paravan koji je trebalo da skrene pažnju sa skorašnjeg skandala. Tako je i ovaj poljubac na sceni, kako kažu, bio bez emocija i skandalozno neprijatan za gledanje.

Slika 43 MTV Video Music Awards 2011 – Odbrojavanje je završeno

Za kraj Vas ostavljamo da uživate u dva, po glasovima publike, najbolja nastupa na MTV video muzičkim nagradama ikad. A večeras, spremite se za šou i spektakl, jer će možda baš na ovoj dodeli neko pokušati da ukloni sa trona nekog od navedenih pobednika!


Sandro Čanak prezire ograničenost i glupost. Živi na tankoj liniji koja deli stvarnost od njegovih sanjarenja. Boluje od O.G.D.-a (Obsessive Gaga Disorder), obožava fotografiju, putovanja i cheesecake.

Comments