Koliko god smatrali da su žene preopterećene fizičkim izgledom, izgled naše kose, a pre svega boja, krucijalna je stavka. Podložne smo čestom menjaju imidža i farbanju kose, a bilo koja boja sasvim je u redu onda kada je postojana i kada nemamo izrastak ili prošaranu kosu.

Radujemo se mirnom vremenu kada vetar neće uništiti našu frizuru, oduševljene smo kada nam na suncu boja dođe do izražaja, a posebno nam izmame osmeh komplimenti koji se tiču naše boje kose. Sve to izgleda veoma lako teoretski mada praktično dolazi do brojnih komplikacija, a problem koji nas najviše muči jeste postojanost boje, ispravljanje kose, ispucali krajevi itd. Loša strana farbanja je ta što se boja lako ispere, a frizura nam je odlična samo kad izađemo od frizera. Kad kod kuće pokušamo da je isfeniramo na isti način, shvatamo da frizer ne može biti svako i da je potrebno znanje i veština.

145 Muke koje imamo sa kosom i koje nas nerviraju

Bile plave ili crne, nega je podjednako važna

Srećom, postoji nekoliko trikova, a mi ćemo ih rado podeliti sa vama.

Ispravljanje kose

Devojke koje vole savršeno pravu kosu, prvo treba da nanesu prajmer na vlažnu kosu. Ukoliko se fenirate koristite isključivo veliku četku i fenirajte je tek pošto je 70% kose suvo. Ponavljajte iste pokrete četkom i izvlačite pramenove sve dok ne dobijete željeni izgled. Pošto je ispravite nanesite sprej protiv suvih i ispucalih krajeva.

Koristite proizvode za negu kose

Najveća greška koju žene prave je što ostavljaju da se osuši prirodnim putem ne koristeći nikakvu kremu ili sprej za kosu. Pena za kosu vam može pomoći da dobijete talasasti izgled, a možda je nabolje rešenje gužvanje kose uz pomoć pene ili nekog drugog proizvoda. Ako koristite figaro ili neki drugi aparat za uvijanje kose, ne izlažite je isuviše visokoj temperaturi.

230 Muke koje imamo sa kosom i koje nas nerviraju

Proizvodi za negu kose uvek će biti na vašoj strani

Za izgled prirodne kose

Oduvek ste želeli da vaša kosa ima prirodni look bez mnogo muke. To možete postići ukoliko pravilno negujete svoju kosu. Prilikom pranja, pored korišćenja šampona, nabavite i masku za kosu. Redovnim korišćenjem ove maske, vremenom ćete primetiti poboljšanje.

Napominjemo da je serum za krajeve veoma važan i nikako ne smete zaboraviti na njega.


Violeta Stojanović

Comments