Kad ti muškarac kaže da si divna ti se odmah osećaš lepše. Još ako je to “baš taj lik”, sve pohvale stavljamo na kvadrat. Ali, koliko smo zaista i sigurne u istinitost tih hvala?

Čini mi se da je sa komplimentima koje muškarac upućuje ženi, stvar diferencijalno različita nego što je to slučaj sa onim koje žena daje ženi. Makar u našem shvatanju. Kada naš izgled pohvali žena, obično ga prihvatimo sa dozom rezerve. Ali kada to uradi muškarac – skroz se istopimo! Bar na prvu. Kada kasnije krenemo u dublju analizu i razgovor koji smo vodile sa dotičnim, onda ili potvrđujemo prvobitno mišljenje da smo zaista lepo izgledale, ili… Kontamo da je to njemu bio lakši način da nam lepo upakovano kaže nešto drugo.

Pročitajte i ovo: Šta srodnost duša zaista znači?

Mada, mislim da je sa muškarcima to jednostavno. Njih ili privučete ili ne, ili im izazovete pažnju ili vas ne konstatuju. Ne mogu da kažem da znam kako muškarci razmišljaju, mogu samo da pretpostavim. A pretpostavljam da je njima, na skali od jedan do deset, fizički izgled jedna jaka osmica. I mislim da su svi komplimenti koji nam oni upute na račun toga, iskreni. Dopalo mu se vaše izdanje, i to je to. Nema ništa dublje tu.

E sada, kako svi oni imaju posebne taktike i tehnike zavođenja, mislim da na osnovu par razmenjenih rečenica možete namirisati sa kim imate posla. I upustiti se u celu igru, ili ipak, zaobići tu partiju.

Laskavac. On ne prestaje da vas hvali. Njemu se na vama sviđa sve od temena do pete. Ma vaše teme je najlepše teme koje je on životu video! Divi se svakoj vašoj gestikulaciji, reči, gleda u vas pogledom tužnog kučeta. Njegova laskanja su više prazno lupetanje, a sve to u cilju da nadomesti nedostatak tema za razovor. Njegovi ciljevi i pobude su niske, baš kao i toliko divljenje vašem liku. Svaka iole inteligentna devojka će prepoznati ovaj slučaj. Nije loše da mu istom merom i uzvratite! Bombardujete ga komlimentima isto koliko i on vas. Možda se umori pa odustane, a možda i otkrije svoje pravo lice, nikada se ne zna.

Stiskavac. On bi vam tako rado rekao da vam je kosa divna, ili da ste jako elokventni, ali sramota ga je. On je fin momak, koga ste svojom pojavam okupirali i zaista želi da sazna nešto više o vama. Nije vešt u davanju komplimenata. Tako će se obično posle udeljenog, nasmejati ili oboriti pogled. Zahvalite mu se. On je iskren. Često primeti detalje na vama, poput toga da ste uparili boju cipela sa bojom minđuša.

Tvrd orah. Voćka čudnovata. On ima svoje mišljenje i gotovo uvek vas skenira od glave do pete, ali vas nikada otvoreno ne hvali. Ima svoje razloge. Jako mu je stalo do toga kakav će utisak da ostavi na vas. Ne želi da bude ni laskavac, ni stiskavac – pa zato ćuti. On će vam onako usput reći da vam je ogrlica super, i da ju je video u nekom izlogu. Dve su varijante sa ovim ćutologom. Sa vama nema nikakvih namera, ili ih ima i jako su ozbiljne. A to ćete saznati onda kada reši da progovori. Obično je iskren. Mada, svako pravilo trpi izuzetak.

Pročitajte i ovo: Romantični sastanak na koji ne morate da nosite novčanik

Sve u svemu, muškarci su naučili da manipulišu komplimenitma. A putem njih, ponekad i nama. Nije loše povremeno i pasti na to. Ipak, svakome godi da, bar na trenutak, bude najlepši. A još više prija da vas nakon 856 i duge veze, zajedničkih jutara probudi zagrljaj, poljubac i saznanje da ste nekom posebnom, svakog dana posebne i savršene.

Naslovna fotografija: instagram.com/janasnuderl/

Ana Petković voli sunce, ljubav joj je glavni pokretač, a inspiraciju nalazi u sitnicama. Malo joj je potrebno za sreću. Život grli obema rukama. Menjala bi omiljene cipele za kutiju Medenog srca ili kesicu Čoko smokija. I da, misli da zna sve k’o matora.

Comments