Sve mi se osećamo posebno i drugačije kada muškarac pohvali naš izgled, osmeh ili neki od naših gestova. Još ako je to “baš taj lik”, sve pohvale stavljamo na kvadrat. Ali, koliko smo zaista i sigurne u istinitost tih hvala?

Čini mi se da je sa komplimentima koje muškarac upućuje ženi, stvar diferencijalno različita nego što je to slučaj sa onim koje žena daje ženi. Makar u našem shvatanju. Kada naš izgled pohvali žena, obično ga prihvatimo sa dozom rezerve. Ali kada to uradi muškarac – skroz se istopimo! Bar na prvu. Kada kasnije krenemo u dublju analizu i razgovor koji smo vodile sa dotičnim, onda ili potvrđujemo prvobitno mišljenje da smo zaista lepo izgledale, ili… Kontamo da je to njemu bio lakši način da nam lepo upakovano kaže nešto drugo.

SLIKA 16 Muškarci i komplimenti

Da, mislim da si lepa!

Mada, mislim da je sa muškarcima to jednostavno. Njih ili privučete ili ne, ili im izazovete pažnju ili vas ne konstatuju. Ne mogu da kažem da znam kako muškarci razmišljaju, mogu samo da pretpostavim. A pretpostavljam da je njima, na skali od jedan do deset, fizički izgled jedna jaka osmica. I mislim da su svi komplimenti koji nam oni upute na račun toga, iskreni. Dopalo mu se vaše izdanje, i to je to. Nema ništa dublje tu.

Comments