Manekeni i modeli, muškarci, baš kao i žene, predstavljaju manjinu populacije, koja ima potrebne telesne karakteristike – lepotu, visinu, mišiće, da na fotkama izgledaju kao nacrtani. Tako treba. Kao i filmska industrija, oni vam prodaju vaš sopstveni doživljaj, pa je poželjno da nad njima balavite i sanjarite. Oni koji slikaju mišićave lepotane za promociju kolekcije donjeg veša, dobro znaju da će te gaće devojke i žene kupovati svojim muškarcima. A kako se neko lepo dosetio da uporedi modele sa običnim ljudima u donjem vešu pogledajte ovde.

Znate šta kažu cure? Obični su lepši.

Izgleda da žene vole realno i dostupno, više nego princa na belom konju koji nikad ne silazi sa fotografija.

Maštamo mi, balavimo i sanjarimo, sve po redu, ali kad zadovoljimo dnevne potrebe za čarolijom, fantazijom i bajkom sa hepi endom, mi uključimo mozak, pa zaključimo da su muškarci koji toliko rade na definiciji svojih mišića i koji su toliko svesni svog izgleda, ili pederi ili narcisi i egocentrici. A verovatno i jedno i drugo i treće. I nemoguće im je prići. A kad biste ih srele u teretani, verovatno ne biste ni htele da im priđete. To su oni što stave sluške u uši i ne skidaju zaljubljeni pogled sa ogledala, pred kojim izvode svoje serije. Gde bi inače navežbali sve te poze za slikanje, nego pred ogledalom? Kad je nekome lepota posao, on je profesionalno deformisan. Kad je taj neko muškarac, daleko mu lepa kuća, tamo u Holivudu, među njemu sličnima, koji ginu da održe mladost i lepotu.

Zato ćemo i te kako ceniti mišiće koje je naš čovek nabacio utovarujući dve tone uglja i cepajući deset metara drva. A sviđaće nam se i stomačić koji mu naša kuhinja pažljivo neguje.

19 Muškarci pred objektivom: Obični su lepši

Lepo kaže u naslovu onog teksta sa fotkama – stvarni muškarci – jer stvarno, ovi drugi su nestvarni. Ne srećemo ih na ulici, pa ni na plažama, a naročito ih nema među našim prijateljima, kolegama, momcima i muževima. Kad uporedimo one najlepše i najzgodnije momke koje smo imale sa nekim razgaćenim mišićavkom sa slike, to je kao da upoređujemo sebe sa Kejt Mos. Ona je uvek plavlja, mršavija, seksija, dugonogija, sanjivija, izazovnija i razrogačenija, ili se bar tako slika.

Naš seksi dečko možda ima dovoljno široka ramena i lepo oblikovane ruke, ali i nema neko dupe i malo je kratkonog. Možda je visok i dugonog, ali ima celulit na stomaku. Možda je debeo. Ili mršav. Ili nizak.

Ali i mi smo.

Pa tako, baš smo par.

Još da se neko seti da na fotkama upari obične tipove i obične žene, u samouverenim, seksi pozama.

Neuzgajena lepota je dirljiva, topla i dostupna.

Što ne znači da ćemo se odreći sanjarenja nad slikama nestvarnih i nedodirljivih.

Izvor fotografija: www.6yka.com

Aleksina Đorđević

Comments