Pariz, Milano, London i Njujork su centar dešavanja dva puta godišnje kad postanu prestonica visoke mode. Luksuzni brendovi se utrkuju da definišu trendove za trenutnu i nastupajuću sezonu i postanu imperativ u životu svakog modnog poštovaoca. 

Tada je sve dozvoljeno i tokom Fashion Week perioda svaki od dizajnera pokušava da se nametne, bilo po ekstravaganciji, bilo po revolucionarnom duhu ili renesansi klasičnih detalja. Ipak, neće svaki dizajnerski modni pokušaj biti omiljen i to je jedino izvesno, ali se isto tako zna koji komadi su željeni već nakon prvih revija jer postoji jedno mesto na kom ih fashion gurui već uveliko „isprobavaju“, a to je ulica. Ovo su:

Must-have komadi sa ulica Fashion Week prestonica

Crveni detalji

Bilo da su u pitanju aksesoari ili čitava odevna kombinacija, sa crvenom bojom ne možete da pogrešite jer je u toku njen pik. Nema trendi žene koja ne bi prošetala ulicom u crvenim nalakiranim cipelama ili sa crvenom kožnom torbom preko ramena. Ipak je crvena ta koja oduvek zaustavlja saobraćaj i mami zainteresovane poglede.

Diskretno isparana haljina

Koliko volimo kad nas tokovi mode navedu da iz ormara izvadimo haljinu koju smo negde zakačili i zaboravili da je odnesemo kod šnajderke da je zakrpi? Šalimo se, naravno, ali svakako je dobra stvar to što više ne morate da brinete ako se neki deo odeće raspara jer – to se traži. Naročito su poželjne haljine uz telo sa Bardot izrezom koje dodaju na eleganciji ovom inače ne toliko elegantnom detalju – rupi koju biste inače zakrpili osim ako je na teksasu.

Heklane suknje

Rese plus hekleraj? Može. Ako u nečemu želimo da došetamo na branč, to je heklana suknja, koja se lagano njiše na vetru i daje idealnu notu boho stila urbanom gradskom podnevu. Ako želite da budete primećeni, a da ipak ne preterate sa modnim eksperimentom, ovaj ženstven komad će vam pomoći u tome. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McMullen (@shopmcmullen)

Prugasti denim

Teksas sa reljefnim prugama je neprikosnoveni trend, naročito u sklopu minimalističkih kombinacija, gde idealno služi da razbije monotoniju teksture interesantnim detaljem. Teksas je klasika, kao i pruge, ali zajedno evidentno čine dinamičan i neuobičajen spoj koji će vas izdvojiti iz gomile.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MICHELLE OCHS (@ochsmichelle)

Upadljivi štrikani aksesoari

Upadljive boje i šarenilo uprkos lošem vremenu su fashion imperativ kad birate štrikanu kapu i šal. Ako je zima bljuzgava, hladna i tmurna, nema razloga da nam takav bude i autfit. Nije sve tako sumorno, iako je loše vreme jer ste vi hodajući spektar boja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Cui Zhang (@lindakway)


Krzno se vratilo

Ako želite da budete zvezda na ulicama grada, uz pomenute i poželjne jarke boje bi bilo idealno videti i ponovo nezaobilazno veštačko krzno. Kaputi i mantili sa krznenim dodacima su zanosni, ali još su savršeniji ako nisu u crnoj ili beloj varijanti na koju smo već navikli zato što ipak želimo da imamo u šta da se zagledamo – jer kad nam se pogled jednom zaustavi na krznu, želimo da ga imamo radi čega da ga zadržimo, drugim rečima, dajte nam boje.

Ravne cipele više nego potpetice

Nismo verovali da će doći doba kad ćemo nedvosmisleno moći da stanemo iza ovakve izjave, ali tu smo. Toliko je zanimljivo dizajnirane ravne obuće da nam ne fali tih deset centimetara da bismo bile srećne, a to potvrđuju i svetski modni stručnjaci na ulicama gradova Velike četvorke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irina (@irinagrechko)


Pročitajte i ovo: Nova Chloé kolekcija je očarala Pariz i u modu vratila boho estetiku

Naslovna fotografija: instagram.com/divyacmathur

Milana Petković

Comments