Za sve ljubitelje romanse predstavljamo vam knjigu autorke Dž. R. Vard “Lover at Last” je bestseler iz 2013. godine i predstavlja 11. roman iz serije “Bratstva crnog Bodeža”.

Glavni lik je ničiji sin koji sve radi na svoju ruku. Odrekao se svoje loze, ne poštuje aristrokatski režim, a identitet pronalazi kao jedan od najbrutalnijih boraca u ratu. Ipak, njegov život nije potpun, a on se oseća usamljeno i prazno.

Nakon godina i godina neuzvraćene ljubavi, pronalazi devojku sa kojom gradi život. Ipak, mnoge mračne stvari treba da ostavi iza sebe, a da li mu to polazi za rukom pročitajte u knjizi “Lover at Last”.

1129 Must Read: Priče o ljubavi i životu posle života

Sledeći predlog spada u kategoriju omladinske fantastike iliti Young Adult, a u stvari je veoma romantična priča dvoje mladih.

“Eleanor and Park” je knjiga koju obavezno morate staviti na svoju reading listu, jer priča priču koja će vas za tren uloviti, ščepati i neće vas pustiti do poslednje stranice.

Radnja se odvija 1986. godine, a govori o dvoje šesnaestogodišnjaka koji se zaljubljuju u školskom autobusu.

Eleanor je punija i crvenokosa i nova devojka u školi. Pošto se nedavno vratila u svoj dom, odakle je pobegla zbog nasilnog očuha. Živi sa porodicom koju čini petoro dece, dok je otac težak alkoholičar, a deca ne smeju ni pisnuti kad je on kod kuće.

Sa druge strane, Park živi u harmoničnoj porodici sa roditeljima koji se vole do neba, a on je takođe slabo prihvaćen u školi, jer je druge rase.

Dakle, ljubav se rađa u autobusu, a kako se priča završava… to vam nećemo reći.

2104 Must Read: Priče o ljubavi i životu posle života 393 Must Read: Priče o ljubavi i životu posle života

“Life After Life” je originalni naziv knjige “Život posle života” autorke Kejt Etkinson.

Ukoliko ste se ikada pitali kako izgleda mogućnost posedovanja više života, glavni protagonista će vam reći kako se uspostavlja ravnoteža između izbora i sudbine.

473 Must Read: Priče o ljubavi i životu posle života

Izvor fotografija: nobentspines.blogspot.com, goodreads.com, npr.org

Violeta Stojanović

Comments