Sa dolaskom leta javila se i potreba za novim modernim torbama. Kao apsolutni hit izdvojili su se modeli u pastelnim nijansama, a možemo ih videti u svim oblicima i večinama – od pletenih torbi nalik onima za piknik do elegantnih za večernji izlazak. Neke od dominantnih boja u kolekcijama poznatih dizajnera jesu svetloplava, baby pink, ljubičasta u nijansi lavande i žuta.

Baby pink

Godinama predstavljana kao oličenje ženstvenosti i bezbrižnosti, ova nijansa se često vezivala za takozvani Barbie izgled, i bila je rezervisana isključivo za nežne outfite. Redefinisanjem standarda u modi, nežnoroze nijanse postaju jedan od najvećih hitova u poslednjih nekoliko godina.

Neutralne i nežne nijanse odlikuju letnju estetiku i savršeno se uklapaju u sliku lagodnog života na obali mora, a monotoniju je najbolje razbiti mini-torbom u ovoj nijansi, koja će jednako dobro izgledati i uz jednostavni kaftan na plaži, ali i upečatljiv večernji stajling, naročito u paru sa crvenom bojom. Ovoj boji nisu odoleli ni neki od brendova koji su poznati po komadima hladnijih tonova, poput Chanel-a.

Svetloplava

Jedna od dominantnih boja tokom sezone proleće/leto 2020. jeste svakako i svetla nijansa plave, naročito kod poznatih svetskih blogerki. S porastom popularnosti ove nijanse i stvaranja raznovrsnije palete boja kod mnogih brendova, modni svet se sve više okrenuo aksesosarima u ovoj nijansi, a naročito torbama.

Jacquemus je svojom revolucijom mini-torbi u šarenolikoj paleti predstavio i Le Chiquito u ovoj nijansi, nakon čega su u izlozima kako high end, tako i high street brendova zavladale i mini i maxi verzije baš u ovoj nijansi. Podsećajući na boje mora, ova nijansa je definitivno jedna od vodećih ove sezone.

Comments