Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Beauty editorijal: Otkrij njenu tajnu 100% jače kose

Muze na Zemlji: Brenda Venus

Muze na Zemlji: Brenda Venus

Ovo je poslednji tekst u prvom delu serije “Muze na Zemlji”. Da pogledate sve tekstove o muzama velikih umetnika do sada objavljene na Wannabe-u, kliknite ovde.

brenda venus0011 Muze na Zemlji: Brenda Venus

Čudnom igrom slučaja, upoznala sam Henrija Milera istog dana kad i Džonatana Fasta – jednog zlatnog kalifornijskog dana, oktobra 1974. Odvezla sam se iznajmljenim bjuikom niz Sunset Blvd. i provela popodne sa jednim zapanjujuće staro-mladim bruklinskim dečkom od 83 leta, koji mi je prethodno šest meseci pisao vesela pisma, a sada se pojavio preda mnom oronulog tela, ali duhom mlađi od mene. Uglavnom vezan za kolica, slep na jedno oko, odeven u pidžamu i frotirski bade-mantil, s licem kao u drevnog kineskog mudraca, Henri Miler se podigao iz kreveta da me pozdravi, služeći se dupkom – mada s teškom mukom – radije nego da ostane u kolicima i ostavi utisak pasivnosti. Za mene će on postati mirno polje usred uragana.
Erika Jong

240px Brenda venus portrait Muze na Zemlji: Brenda VenusSamo jednu godinu kasnije ovaj, ovako opisan čovek, koji je već voleo druge žene, među njima i Anais Nin, francusku spisateljicu i koautora mnogih njegovih erotskih priča, upoznao je Brendu Venus, lepu, mladu ženu koja je pokušavala da se probije u svetu filma. Dakle, Brenda Venus je u njegov  život ušla kada je on imao 84 godine i njihova ljubavna priča trajala je sve do Milerove smrti (1980).  Za to vreme, napisao joj je oko 1,500 pisama. Ta prepiska je delimično objavljena u knjizi “Draga, draga Brenda – ljubavna pisma Henrija Milera Brendi Venus” (Dear, Dear Brenda – The Love Letters of Henry Miller to Brenda Venus).

Poput mnogih mladih  glumica  na početku  karijere u Holivudu,  Brenda je  kao fotomodel pozirala naga,  i upravo te fotografije su ušle u život Henrija Milera pre nje same, u pismu  u kome mu je vratila drugo pismo, koje je on nekada davno napisao nekoj ženi, a ona našla u knjzi koju je kupila u antikvarnici.

.

s brenda venus et henry miller Muze na Zemlji: Brenda VenusTvorac trilogije “Sexus” – “Plexus” – “Nexus”, “Rakove obratnice” (Tropic of Cancer) i “Jarčeve obratnice” (Tropic of Capricorn),  kao i mnogih drugih dela izrazito erotske sadržine,  ništa  manje strasno nije zvučao ni u prepisci sa svojim ženama, naročito Brendom .  Jednom prilikom zjavio je da se osećao kao pogođen gromom kada je prvi put zagrlio njeno mlado i snažno telo.  Bio je veoma bolestan, mnogo vremena je provodio u krevetu zbog artritisa i skleroze, ali, kako je izjavio njegov najbolji prijatelj Lorens Darel (Lawrence Durrell), misao o Brendi bila je u njemu sveprisutna. Govorio je da ga ona bukvalno održava u životu, da zahvaljujući njoj on živi svoje poslednje dane u bajkovitoj ljubavnoj euforiji. “Umesto da proživi svoje poslednje dane u društvu lekova, on ih je proveo u ljubavnoj ekstazi. Brenda Venus je odigrala najlepšu ulogu koju jedna glumica može da poželi: ulogu muze koja održava u životu jedan veliki duh na njegovom zalasku.”

Brenda Venus je glumica, model, balerina,  producent i reditelj baletskih predstava. Autor je dva bestselera – “Tajne zavođenja za muškarce” i “Tajne zavođenja za žene” (“Secrets of Seduction for Men” / “Secrets of Seduction for Women”), koji su prevedeni na 37 jezika. Nekoliko  godina je pisala kolumne za “Playboy”, “Cosmopolitan”, “Details” i “Esquire”. Slikana je i fotografisana od strane velikih umetnika, kao što su Džordž Harel (George Hurrell), Pompeo Pozar (Pompeo Posar), Ken Markus (Ken Marcus) i Geri Dobri (Gary Dobry).

tumblr kwbe3pp8Qp1qa7boko1 500 Muze na Zemlji: Brenda Venus

Dana 10. novembra, na njen rođendan , u Moskvi, biće održana premijera  predstave “Venus” o njenom životu, a u izvođenju najvećih zvezda ruskog Boljšoj teatra (Большой театр). Premijer Rusije Vladimir Putin pozvao ju je da tim povodom bude njegova gošća.

kimono horz Muze na Zemlji: Brenda Venus

Ovo je poslednji tekst u prvom delu serije “Muze na Zemlji”. Da pogledate sve tekstove o muzama velikih umetnika do sada objavljene na Wannabe-u, kliknite ovde.


Uroš Pajović voli lepe stvari i lepe ljude. Pogled na svet i odnos prema drugima deli sa dr Hausom. “I am not settling for anything less than everything.”

Editors choice