Nova izložba pod nazivom “Legendarne fotografije: Fantastični fotografi i Dior” otvoriće se 3. maja i biće otvorena do 21. septembra u poznatom muzeju u Granvilu, Francuska.

Kristijan Dior odaje omaž kultnim fotografima koji su prolazili kroz njegovu istoriju i to u istoimenom muzeju u Francuskoj. Ova izložba pokazaće najbolje fotografe ovog francuskog brenda kroz kultne fotografije i ostale relevantne predmete.

Ovi fotografi zaslužili su da im se oda počast s obzirom na to da su zabeležili i ovekovečili neverovatne dizajne ovog brenda tokom dugog niza godina.

Izložba će uključiti rad osamdesetak fotografa kao što su Sesil Biton, Ričard Avedon, Ervin Blumenfeld i Irving Pen. Biće izloženo oko 200 fotografija koje prikazuju 60 godina dizajniranja i dokumentuju rad poznatih kreatora kao što su Dior, Iv San Loren, Džon Galijano i ostali.

Izložba će biti otvorena u istom periodu kada na tržište izađe i istoimena knjiga koja će moći da se kupi od 30. aprila.

dior01 Muzej Christian Dior: Omaž kultnim fotografima dior02 Muzej Christian Dior: Omaž kultnim fotografima dior03 Muzej Christian Dior: Omaž kultnim fotografima dior04 Muzej Christian Dior: Omaž kultnim fotografima dior05 Muzej Christian Dior: Omaž kultnim fotografima

Una Hadži – Nikolić

Comments