Mnogo buke jer nema prave buke

dzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Muzičke vesti: Comfortably Numb

Kuda plovi ovaj broj?

Članovi benda Kasabian osvrnuli su se na današnju rokenrol scenu i došli do zaključka da vlada suša. Bobi (Bobby Gillespie) iz benda Primal Scream kaže da je naleteo na Pola Velera (Paul Weller) i da su na kafi proćaskali o istom problemu. Previše popa, para i slave na pameti je svim mlađim izvođačima, a muzički kvalitet je na dnu prioriteta, pa samim tim nema više ni kreativnosti. Na udaru Rotena (John Lydon, Johnny Rotten) našao se TV šou “The X Factor”. Na pitanje gde je novi album njegovog benda PIL (Public Image Ltd.) poručio je svima da upitaju ljude koji su stvorili ove i slične emisije. Premda novi album pod nazivom “This Is PiL” izlazi uskoro, još se uvek ne zna ko je izdavač. Manje priče, više rada, to je naš skroman savet.

Svi slušaju Kajli

Kajli Muzičke vesti: Comfortably Numb

Teško da iko može da izbaci iz glave fantastičan spot za ovu numeru

Najslušanija pesma u proteklih deset godina jeste “Can’t Get You Out of My Head” iz 2001. godine. Kajli (Kylie Minogue) je iza sebe ostavila koleginicu Britni (Britney Spears) i hit “Toxic”. Ovo je godina koja će posebno obradovati fanove australijske džepne Venere, koja obeležava 25 godina u muzičkim vodama, te priprema velika iznenađenja. Već se šuška da će Kajli snimiti duet sa Madonom (Madonna), a u specijalnom programu, za koji će se tek znati vreme i mesto održavanja, podršku će joj dati Nik Kejv (Nick Cave), sestra Deni (Danii Minogue), Džejson Donovan (Jason Donovan) i drugi.

Curi na sva strane

Madonnas Album Title and Track Listing Muzičke vesti: Comfortably Numb

Lista pesama za album "Luv"

Ovog ponedeljka na internet je procurila slika Madoninog (Madonna) novog albuma i svih naziva pesama. Album se zove “Luv”, a pesma “Give Me All Your Love” (čiji je tekstopisac mlada nada muzike Sia) još se ranije našla na netu.

Peti za Ejmi

Patti Smith Muzičke vesti: Comfortably Numb

Peti je svedok mnogih stradanja velikih muzičara, jer je u biznisu više od 40 godina

Legenda panka Peti Smit (Patti Smith) ove godine izdaće novi solo album, a i krajnje je vreme, jer je poslednji “Twelve” izašao još 2007. godine. Na albumu će jednu pesmu posvetiti preminuloj Ejmi (Amy Winehouse), za koju kaže da je nastala potpuno spontano, u bekstejdžu: ona je napisala poemu, a njen basista Toni (Tony Shanahan) dodao je muziku. Peti istovremeno radi na adaptaciji knjige “Just Kids”, a kada će ovaj projekat oživeti na velikom platnu, još nije poznato.

Hoće – neće

PINK FLOJD Muzičke vesti: Comfortably Numb

Bend je nastao krajem šezdesetih, te je potpuno razumljivo zašto je članovima dosta

Legendarni sastav Pink Floyd ipak neće nastupati na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu. Bend je poslednje nastupe imao u 2005. godini, i zbog privatnih života, kao i solo karijera, ne planiraju koncerte. Članovi benda kažu da ih tračevi ove vrste, koji se redovno javljaju, jako uznemiravaju i ne dozvoljavaju im da se posvete svojim projektima.

Pink Floyd – “Comfortably Numb”

Iako nije izvesno da li ćemo čuti bend uživo (izvesno je samo da niko nikada neće čuti originalnu postavu), njihovo nasleđe jedno je od najznačajnijih na muzičkoj sceni. Pesma “Comfortably Numb” deo je slavnog duplog albuma “The Wall” iz 1979. godine, tekst je napisao Rodžer (Roger Waters), a Dejv (Dave Gilmour) muziku, koju deli na dva dela: srećan (“When I was a child…”) i tužan (Hello, is there anybody in there…”). Teško je poverovati da pesma nije o narkoticima, ali verovaćemo autorima, jer je njena snaga upravo u tome što se svako može naći u njoj, makar na trenutak.


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Jelena Vorkapić živi život rokenrola, iako se prima na elektroniku i hip-hop. Mnogo voli Quentin Tarantina, domaću kafu i caffe latte, Lucky Strike, festivale, filmove, fotoaparate, da razmišlja britanskim akcentom, manekenke sa harizmom, geekove i vesele ljude.

Comments