Izgubljeno – nađeno

Bovie Muzičke vesti   Dont Shoot Me Santa!

Bouvi ponovo na malim ekranima

Za snimak Dejvida Bovija (David Bowie) u emisiji “Top Of  The Pops”, iz davne 1973. godine se mislilo da neće ugledati svetlost dana. Zapravo, snimak je tadašnji kamerman zadržao za sebe, nemajući pojma koliko oduševljenje će izazvati među Bouvijem fanovima širom planete. Snimak je pozajmio BBC-ju, koji je sinoć emitovao praznični specijal sa hitovima poput “The Jean Genie”.

Iskrenost pre svega

Tarner Muzičke vesti   Dont Shoot Me Santa!

Da li je ovo najava raspada benda?

Frontmen benda Arctic Monkeys, Aleks Tarner (Alex Turner) je priznao: ne ume više da napiše hit. Iako je između 2005. i 2007. godine bend imao pet singlova na vrhovima top listi, Aleks tvdri da je*eno ne zna kako se prave ti hitovi, kao i da se svašta promenilo u muzici. Takođe, paljbu je osuo i po svojim pevačkim sposobnostima, tvrdeći da ne zna da peva i da se uvek osećao bolje kao tekstopisac. Pitanje glasi: šta sada?

Eni Lenoks ima svašta da kaže

Eni Lenox Muzičke vesti   Dont Shoot Me Santa!

Poslušajte legendu!

Šta Eni (Annie Lennox) misli o današnjoj muzičkoj sceni? Očigledno, malo dobrog. TV šou “The X Factor” je nazvala fabrikom. Lejdi Gagu (Lady Gaga) vidi kao “samo pop”, a o njenim odevnim kombinacijama kaže da ne razume tu opsesivnu potrebu za neobičnim stajlingom, jer na kraju dana sve se svodi upravo na to – neobične krpice. Iako je pohvalila glasovne mogućnosti ove Lejdi, Enino srce osvojila je Adel (Adele), te je izjavila da je njen glas pokreće. Eni je u oktobru ove godine dobila izuzetno priznanje za doprinos muzičkoj industriji, pod nazivom “Inspiration Award For Women”.

Pol i dalje snima

Nekadd i sadd Muzičke vesti   Dont Shoot Me Santa!

Nekada i sada

Novi album Pola Mekarnija (Paul McCartney) će izaći početkom februara. Legenda još legendarnijih Bitlsa (The Beatles) je najavio prijatna iznanađenja, poput gostovanja Erika Kleptona (Eric Clapton) i Stivija Vondera (Stevie Wonder). Iako lista pesama nije dostupna, Pol kaže da su to pesme koje su inspirisale pesme, aludirajući na zlatno doba Bitlsa i duo Mekartni/Lenon. Prethodni album, pod nazivom “Memory Almost Full” je izašao 2007. godine.

Dubioza Kolektiv u Beogradu

5ssssss Muzičke vesti   Dont Shoot Me Santa!

Vidimo se na Novom Beogradu!

Nakon nastupa pred više od 80.000 ljudi u okviru Beer Fest-a ove godine, u Beogradu, u petak (23.12.) ćemo opet đuskati uz hitove Dubioze. Dobitnici MTV nagrade za najbolji regionalni bend, ovogodišnju turbulentnu turneju zatvaraju nastupom u Hali Sportova na Novom Beogradu. Početak u 20h.

“Don’t Shoot Me Santa”

Danas se podsećamo hit pesme benda The Killers koje se savršeno se uklapa u predprazničnu histeriju. Singl je objavljen u novembru 2007. godine, nije osvojio top liste koliko je nasmejao fanove benda, pomalo bizarnim spotom, snimljenim u pustinjama, u okolini Las Vegasa.  Uživajte!


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Jelena Vorkapić živi život rokenrola, iako se prima na elektroniku i hip-hop. Mnogo voli Quentin Tarantina, domaću kafu i caffe latte, Lucky Strike, festivale, filmove, fotoaparate, da razmišlja britanskim akcentom, manekenke sa harizmom, geekove i vesele ljude.

Comments