Ništa od penzije

Iron Maiden Rock in Rio Muzičke vesti: Hallelujah

Proslavljeni bend na turneji po Južnoj Americi

Za 26. mart zakazan je izlazak novog albuma veterana metal muzike, Iron Maiden-a. Album pod naslovom “En Vivo” sadržaće 17 live pesama, izvedenih na koncertu u Čileu, pred 50,000 obožavalaca, te DVD sa dokumentarcem pod naslovom “Beyond The Beast”. Iako je vladalo mišljenje da će se upravo ovim albumom bend, konačno, penzionisati, frontmen Brus Dikinson (Bruce Dickinson) je izjavio da bend sprema još najmanje jedan album.

Rođendan Partibrejkersa

Brejkersi Muzičke vesti: Hallelujah

Superheroji domaće rok scene već punih trideset godina

Slavni beogradski bend Partibrejkers ove godine obeležava trideset godina postojanja, što će proslaviti velikim koncertom 3. marta u Hali sportova. Pored koncerta, uskoro nas očekuju nove pesme i još više rokenrola.

Rasprodat “Rock am Ring”

ROKAMRING Muzičke vesti: Hallelujah

Apokaliptična atmosfera zagarantovana

Da li je zbog “smaka sveta” ili zbog fenomenalnog spiska izvođača, najveći festival centralne Evrope, “Rock am Ring” (1-3. jun), rasprodat je pet meseci unapred. Do sada su objavljena imena gotovo polovine izvođača, između ostalih nastupaju: Metallica, Linkin Park, Skrillex, Gossip, Guano Apes. Srećom tu je i “Rock im Park”, koji svake godine sadrži istovetnu postavku, samo različitih dana. Ukoliko ste raspoloženi za dobru muziku ovog leta, preporučujemo vam ovaj festival.

Najprodavaniji rok albumi

Coldplay Mylo Xyloto Muzičke vesti: Hallelujah

Najameričkiji britanski bend je pronašao formulu za uspeh

Članovi benda Coldplay, koji su prošle godine, prilikom izdavanja albuma “Mylo Xyloto”, rekli da su pomireni sa činjenicom da više neće imati uspehe poput onih sa albumom “X&Y”, niti milionske tiraže, i ovaj put su prvi na listi najprodavanijih rok-albuma. Drastično iza Coldplay-a idu Noel Galager (Noel Gallagher), član kultnog benda Oasis, sa albumom “Noel Gallagher’s High Flying Birds”, vatreni Florence & The Machine, sa upečatljivim “Ceremonials”, čak i tri indie benda poput Snow Patrol-a, Noah & Whale-a i fenomenalnih Arctic Monkeys-a, čiji se poslednji album “Suck It And See” vrtoglavo uspinje na američkom tržištu.

1. Coldplay – Mylo Xyloto (908,000)

2. Noel Gallagher – Noel Gallagher’s High Flying Birds (492,000)

3. Florence & The Machine – Ceremonials (384,000)

4. Foo Fighters – Wasting Light (380,000)

5. Mumford & Sons – Sigh No More (373,000)

6. Elbow – Build A Rocket Boys (327,000)

7. Kasabian – Velociraptor (279,000)

8. Snow Patrol – Fallen Empires (269,000)

9. Noah & The Whale – Last Night On Earth (261,000)

10. Arctic Monkeys – Suck It And See (223,000)

Pravda za bananu

VWLVT Muzičke vesti: Hallelujah

Najpopularnija banana na svetu

Legendarni sastav The Velvet Underground je na debitantskom albumu, još 1967. godine, za omot izabrao Vorholovu (Andy Warhol) bananu. Osnivači benda, Lu Rid (Lou Reed) i Džon Kejl (John Cale), tužili su fondaciju Endija Vorhola za kršenje autorskih prava, jer su sa Vorholom imali dogovor, a banana je postala zaštitni znak benda. Vorholova fondacija je, naime, isti dizajn prodala kompaniji koja će proizvoditi opremu za iPod i iPad. Nastavak sledi…

Novi album Killersa

The Killers the killers 2446988 600 480 Muzičke vesti: Hallelujah

Navodno će bend nastupiti na nekom festivalu u Engleskoj, mada se još ne zna na kom

Ako je verovati Brendonu (Brandon Flowers), frontmenu i vokalu benda The Killers, novi album izlazi ove godine! U radijskom intervjuu za BBC Brendon je odbio da razgovara o datumu četvrtog studijskog albuma benda, ali se šuška da ćemo nove pesme čuti već na leto. Jedva čekamo!

Leonard Cohen – “Hallelujah”

O Koenu (Leonard Cohen) smo već pisali, a danas se podsećamo hita sa albuma “Various Positions” iz 1984. godine. Koliko obrada je doživela ova pesma niko više ne zna (nakon stotog prepevavanja, svi su prestali da broje), ali Koenovo izvođenje je i dalje neprevaziđeno. Koen je Dilanu (Bob Dylan) rekao da mu je trebalo dve godine da napiše ovu pesmu, a na pitanje zašto je pesma toliko popularna, Koen je odgovorio: “Ima dobar refren”.


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Jelena Vorkapić živi život rokenrola, iako se prima na elektroniku i hip-hop. Mnogo voli Quentin Tarantina, domaću kafu i caffe latte, Lucky Strike, festivale, filmove, fotoaparate, da razmišlja britanskim akcentom, manekenke sa harizmom, geekove i vesele ljude.

Comments