Muzika spaja ljude… Tačno da tačnije ne može biti, iskreno. To i ples. Dvoumim se ali nekako jedno vuče drugo tako da to je to, i povezuju ljude. Na kom god meridijanu da se nađeš muzika je univerzalni govor koji svako razume, gde su neke stvari neprevodive u reči, a reči ti i ne trebaju jer se u beatu koji nosi svi tako dobro razumeju. To je ujedno i jedan od najboljih načina da istražiš i iskusiš neku drugu, nepoznatu kulturu. Bilo da se nađeš na sasvim jedinstvenoj svirci ili da sa putovanje doneseš kući cd ili ploču koju ne možeš da nađeš u svom gradu, činjenica je da putovanje i muzika u simbiozi, neverovatno šire naše horizonte.

Upravo zato sve je češće da mladi a i stariji, ionako su to sasvim uslovne kategorije, odu u neki sasvim neočekivani grad samo da bi slušali nek bend ili nekog autora. Ima to smisla, čak puno. Prvo, veoma je egzotično i autentično, a drugo malo je tako intenzivnih momenata za pamćenje kao da uz najbolje prijatelje naglas pevaš svoju omiljenu pesmu koju izvodi tvoj omiljeni muzičar baš tu ispred tebe. Legendarno, ne?

Zato, predstavljamo ti naših top pet muzičkih destinacija za 2019. godinu, a ti vidi kako se i gde uklapaju.

Sziget Festival, Budimpešta, Mađarska

Krećemo od najbližih. Mađarska prestonica ima festival koji zaista zadovoljava i najkomplikovanije i najzahtevnije članove muzičkih zajednica, kojima uvek nešto nije baš kako treba. Sziget je svima kako treba, i čini sve srećnim, i iz godine u godinu ima sve bolji lineup, i stoga se opravdano smatra mađarskom verzijom Glastonbury festivala. Pored toga, Budimpešta je jedan od onih gradova koje uvek možeš da otkrivaš iznova i iznova tako da ni u pauzama od muzike ti sasvim sigurno neće biti dosadno.

Comments