Tokom godina sigurno ste nakupili gomilu garderobe koja vam je sada isuviše mala ili ne odgovara vašem sadašnjem stilu. Ukoliko vam je žao da se rešite nekih komada, a sa druge strane ste sigurni da ih više nećete nositi, uvek možete da uzmete konac, iglu i makaze i stvorite novi odevni komad, u skladu sa sadašnjim trendovima. Pobornici održive mode se za ovaj pristup zalažu godinama, a osim što ćete imati udela u zaštiti životne sredine, uštedećete i znatnu sumu novca.

Patchwork

Možda i najjednostavniji način da oživite stari komad garderobe jeste patchwork tehnika. Brojne dizajne možete kupiti kao već gotove na internet stranicama ili kod vaše krojačice, a zatim ih upotrebom obične pegle za odeću naneti na željeni komad. Ipak, za one veštije postoji mnogo kreativnija i jeftinija opcija, a to je da sami prošijete print ili slogan koji želite. U ovom slučaju možete u potpunosti pustiti maštu na volju i stari par farmerki ili jaknu učiniti jedinstvenim komadom po kom će vas svi prepoznavati.

Tie Dye

Imate gomilu starih basic majica? Nema problema, one mogu postati vaše platno za izražavanje. Tie dye je jedna od tehnika koja je popularna već godinama i predstavlja okosnicu streetstyle kulture. Ukoliko postoji neki dizajnerski komad urađen ovom tehnikom koji merkate već neko vreme, možete ga i sami napraviti za mnogo manje novca. U većini bolje snabdevenih radnji možete pronaći boju za tkaninu, ali predlažemo da pre odlaska u kupovinu već imate viziju kakav komad želite da napravite. Boju koristite prema uputstvu na pakovanju, a čitav proces bi najbolje bilo obaviti na terasi ili u dvorištu, kako ne biste napravili haos u kući. Možete potražiti i tutoriale koji objašnjavaju kako da dobijete željeni dezen.

Comments