Svi imaju strategije za kuliranje – kad nas nešto uznemiri, naljuti, izbaci iz takta i kad pokušavamo da se uravnotežimo i izbegnemo ishitrene reakcije, svađe i destruktivno ponašanje, radimo nešto, da nam skrene pažnju i omogući da se saberemo. Ponekda uspeva. Evo kako “kuliramo” prema horoskopu. 

Ovan

Sednete i popijete piće. Pokušavate da se opustite i da uživate, pa popijete još jedno. Hoćete da prestanete da mislite na problem koji vas je naljutio, ali uopšte vam ne ide. To vas samo još više ljuti. 

Bik 

Zovete osobu od poverenja, za koju znate da će vas razumeti, ili vas barem mirno saslušati i omogućiti vam da kanališete osećanja. Pričate joj koliko ste besni i užasnuti i kako ne znate šta ćete sa tim. 

Blizanci 

Legnete da spavate. Ako ne možete da spavate, igrate igrice na telefonu, čitate knjigu i gledate film, istovremeno. Sigurno će biti bolje sutra, kad se probudite, ako uopšte uspete da zaspite. 

Rak 

To je tako strašno! Tako nepravedno i surovo! Počinjete da plačete i pokušavate da prestanete, a onda se opet setite koliko je to strašno i nastavljate da plačete, dok imate snage i daha. I uopšte vam nije lakše. 

Lav

Besnite, psujete, vičete. Napadate svakog i sve što vam se nađe na putu, jer morate to da izbacite iz sebe. Kakvo kuliranje, to je za slabiće (kojima je bolje da vam se sklone s očiju). 

Devica 

Protivteža za loša osećanja je dobra akcija – izađete usred noći da trčite oko parka, ili preduzmete sređivanje ormara, brišete prašinu, preslažete police. Morate da radite nešto konstruktivno da vam ne bi prsla glava. 

Comments