Dodajte fotografije poznatih ličnosti čiji stil vam se dopada

Za početak, razmislite šta vam se dopada na drugima. Otvorite Pinterest profil ako ga već nemate, kreirajte novi board (kasnije možete i sve što ste sačuvali da ištampate i okačite pred sobom na zid ako vam je tako lakše) – i krenite da unosite fotografije poznatih ličnosti čiji vam se stil dopada i voleli biste da ga “iskopirate”. Dodajte fotografije i njih uopšteno i u konkretnim autfitima, jer vam se kod njih verovatno ne dopada samo stil, već i način na koji ga one nose, odnosno stav i atmosferičnost. Budite temeljni i slobodno kačite sve, od stajlinga sa crvenog tepiha, do svakodnevnih kombinacija.

Dodajte i fotografije sebe u odeći u kojoj ste se osećali dobro

Zatim, u svoj mood board ubacite i fotografije sebe, u onim autfitima u kojima ste se osećali lepo i dobro, i kao da ste to “baš vi”. Takođe, zamolite i neke od vaših bliskih prijatelja u čiju estetiku verujete da za vas izdvoje neke fotografije na kojima oni misle da izgledate dobro – pitajte ih zašto i razgovarajte sa njima o tome da li smatrate da su napravili dobar izbor. Trebalo bi da steknete svest o tome šta vam se na vama samima dopada, u čemu se osećate komforno i zadovoljno i koji to osećaj zapravo želite da izazovete svojim stilom. Zatim, uporedite svoj stil sa stilom poznatih koji ste uneli u board, i izvadite svu svoju odeću na jedno mesto. Krenite da uklapate odevne kombinacije i obraćajte pažnju na to koji vam konretno komad fali – da biste postigli baš onaj stil sa fotografija koje ste izdvojili.

Bitna je i atmosfera, ne samo konkretni komadi

Pored toga što ćete u board uneti fotografije konkretnih stilskih kombinacija – važno je da unesete i neke fotografije koje su nevezane za samu modu. To mogu biti palete boja, umetnička dela, citati, kadrovi iz filmova… Sve ono što u vama izaziva vizuelno zadovoljstvo i daje atmosferu vašem stilu. Na ovaj način ćete shvatiti da je moda mnogo više od same odeće – i da je stvar i u tome kako ćete je uklopiti, na koji način ćete je izneti, šta vas je tačno inspirisalo i kakvu energiju odeća koju birate u vama izaziva. Opustite se, pronađite svoje sigurno mesto, i uživajte u istraživanju svog stila!

Naslovna fotografija: instagram.com/kateyoung

Jovana Pantić

Comments