Kada krenu vrućine i sve što želimo da radimo je da pobegnemo od gradske vreve, prvo što nam pada na pamet su destinacije o kojima svi pričaju i kojima su bili oduševljeni. Dajemo vam ideju gde biste mogli da odete i apsolutno uživate!

1 wrangell kluane wilderness alaska1 Na kojih pet tajnih destinacija bežite ovog leta?

Divljina Wangell-Klauane, Aljaska

Ova ogromna divljina Aljaske je prelepo mesto koje morate da vidite! Ovde se nalazi obiman divlji život, prepun životinja kao što su medvedi, vukovi, losovi, i to su samo neke od njih. Ovde možete da pešačite, uživate u kajaku, idete na rafting, planinarite.

2 moses bridge netherlands Na kojih pet tajnih destinacija bežite ovog leta?

"Mojsijev most", Holandija

Jeste li se ikada zapitali kako bi bilo hodati po Crvenom moru i korakom ga deliti na pola, kao što je to radio Mojsije? E pa ne morate više da se pitate! U Holandiji imaju jedinstvenu stvar – “Mojsijev most”, gde možete da iskusite tako nešto. Most je napravljen od vodootpornog drveta, i ide kroz vodu deleći je.

3 pantanal wetlands brazil Na kojih pet tajnih destinacija bežite ovog leta?

Pantanal Wetlands, Brazil

Amazon i čarobni gradovi kao što su Rio i Brazilija se uvek pominju kao najlepša mesta koja mogu da se posete, ali jedno od njih je tajna turistička destinacija Brazila, a to je Pantanal Wetlands – i naročito je dobra za ljubitelje divljeg života. Ogromna jezera i nepregledna zelena ravnica doprinose lakoći obilaska ovog predela. Ovo je sjajno mesto ukoliko želite da vidite jaguare.

4 gruner see austria Na kojih pet tajnih destinacija bežite ovog leta?

Zeleno jezero (Gruner See), Austrija

Ovo čarobno mesto je verovatno jedno od manje poznatih turističkih destinacija jer postoji tek pola godine. Zimi, Zeleno jezero je često zamrznuto, okruženo prelepim snegom koji pokriva Alpe. Međutm, ipak bi bilo bolje da dođete leti jer u ovo vreme jezero postaje igralište za ronjenje i, ne samo što ćete videti divan život ispod vode, nego tokom ronjenja možete da vidite putne znake, podvodne mostove i klupe koji se vide i sa obale kada tuda prolazite zimi!

5 tuamotu islands Na kojih pet tajnih destinacija bežite ovog leta?

Ostrva Tuamotu

Za ova ostrva verovatno nikada niste čuli, i upravo ovo ih čini jednom od tajnih destinacija. Deo francuske Polinezije, ova ostrva su ogroman predeo koji zaslužuje titulu raja na zemlji. A ko će voleti ovo mesto? Ljubitelji sunčanih plaža! Ronioci i plivači! Potpuno netaknut, nezagađen i bez puno ljudi, ovaj predeo očarava, a voda je kristalno bistra sa koralima koji je ukrašavaju i tropskim ribama, ajkulama i ražama.

Ako tražite nešto malo drugačije od onoga o čemu se priča, odlučite se za neku od ovih prelepih destinacija! I, gde ste odlučili da idete?


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments