Kada krenete na put, sve se čini kao veoma bitna stvar i deluje da nećete znati šta ćete sa sobom tokom leta ili da, pre nego što poletite, nećete uspeti da spakujete sve ili uradite sve. Da bismo pomogli koliko-toliko, dajemo nekoliko saveta!

1. Zabavite se tokom leta

Dugi letovi mogu da budu veoma dosadni i naporni, pa savetujemo da uvek sa sobom imate par magazina, možda neku knjigu ili film, kako se ne biste dosađivali u avionu. Ako putujete sa decom, u avion ponesite bojanke, olovke, igračke.

2. Ponesite sredstva za ličnu brigu i higijenu

Potrebe ljudi su različite kada se radi o ličnoj higijeni, pa u odnosu na to ponesite stvari koje su vama potrebne. Ukoliko imate problema sa mučninom pri letovima, ponesite tabletu protiv mučnine. Takođe, možete sa sobom poneti i pastu i četkicu za zube, peškir ili vlažne maramice.

3. Dobro se naspavajte

Kako bi vaš let bio što prijatniji, morate se dobro odmoriti noć pre, jer ne možete uvek garantovati da ćete u avionu moći da spavate. Ako ste umorni, stres koji donosi dugočasovni let će se samo povećati.

4. Alergije

Ukoliko ste alergični na određenu hranu ili piće, obavezno recite stjuardesama da budu oprezne kada vam budu servirale obrok, čisto da ne bi bilo posledica. Isto tako, imajte uz sebe kutijcu prve pomoći, tj. onoga što znate da vam sigurno pomaže protiv alergije, u slučaju da dođe do nečega.

1ss Na šta da obratite pažnju prilikom leta avionom

Pametno iskoristite vreme u putu

5. Putnik do vas

Ukoliko sedite pored osobe koja ne poštuje vaš prostor (previše se širi ili zauzima deo vašeg prostora), nemojte čekati poslednji trenutak da planete od besa i napravite scenu, nego pokušajte lepim razgovorom toj osobi da stavite do znanja da je u vašem prostoru i da biste cenili ako bi se samo malo pomerila.

6. Korišćenje vremena

Dugi letovi umeju da umore, ali umesto što ćete gledati na negativnu stranu dugih letova, ponesite materijal koji vam je potreban za kancelariju naredne nedelje, i čitajte šta imate. Takođe, ukoliko radite na laptopu, još bolje – moći ćete na miru da se posvetite poslovnom planu, bez distrakcija sa strane, kao što su telefon, TV ili bilo šta što vas generalno ometa.

7. Pogled

Možda ne toliko savet koliko predlog ali – s vremena na vreme, pogledajte kroz prozor i uživajte u lepoti koja vas okružuje. Kada ćete, ako ne u avionu, biti toliko blizu zvezdama?

Da li su vam ovi saveti bili korisni? Imate li vi kakvih saveta koji će pomoći?


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments