Novi stil širi se planetom! Bilo da je u pitanju garderoba, nakit, muzika ili ples, svi spajaju klasično i urbano. Stare haljine stroge forme ublažene su novim krojevima, tonovi klasične muzike miksuju se sa elektonskom muzikom, dok su baletski koraci osveženi urbanim elementima hip hopa.

Strogi baletski koraci u kombinaciji sa takozvanim free styleom (slobodim stilom) pravi su hit na plesnim podijumima. I dok smo navikli da balerine gledamo na pozornicama poznatih pozorišta i opera, street dance (ulični) plesači svoje umeće pokazuju u malo drugačijem ambijentu. A kako su se balerine snašle u novom okruženju, bez reflektora pozornice i na uličnoj scenografiji, pogledajte na ovim fotografijama.

Slika 13 Na vrhovima prstiju...

Ispod Ajfelovog tornja...

Slika 23 Na vrhovima prstiju...

Spoj klasičnog i urbanog

Slika 33 Na vrhovima prstiju...

Balet je plesna forma koju danas najčešće vidimo u izvođenju profesionalnih plesača u pozorištu ili na nekoj drugoj sceni

Slika 42 Na vrhovima prstiju...

Balet je jedna od najstarijih plesnih tehnika koja je temelj svim ostalim plesnim stilovima

Slika 52 Na vrhovima prstiju...

Predstava za prolaznike – ulična akrobacija

Izvori fotografija: tumblr.com, flavorwire.com


Katarina Stamenković je studentkinja književnosti i zaljubljenik u moderne plesove. Ne može da zamisli dan bez dobre jutarnje kafe i svojih prijatelja. Inspiriše je miris letnje kiše na ulicama njenog grada.

Comments