Vrhunac modne sezone u prvoj polovini godine obeležiće nacionalna nedelja mode BIPA FASHION.HR, koja se održava od 15. do 24. marta i to na čak tri lokacije. Nakon što je u jesen 2017. uspešno proslavio 25. izdanje, najveća regionalna nedelja mode ovog marta donosi pregršt noviteta i uzbudljivih modnih događanja. Za sve obožavatelje mode, kraj marta kad dizajneri predstavljaju svoje nove kolekcije označava najiščekivaniji događaj godine, a ovog puta iznenađenja neće nedostajati. Tako će se bogat modni program održavati u prostorima Gliptoteke Hrvatske Akademije znanosti i umjetnosti, Muzeju suvremene umjetnosti i na Zagrebačkom velesajmu.

BIPA FASHION.HR 15. 24. ožujka 3 Nacionalna nedelja mode BIPA FASHION.HR ove sezone na čak tri lokacije

Prepoznat kao modna manifestacija koja iz sezone u sezonu diktira najnovije trendove u isprepletenom svetu mode, tehnologija i komunikacija, BIPA FASHION.HR nastavlja tradiciju spajanja „novog“ i „starog“. Neka nova imena, poznati doajeni modne piste, te velike novosti u prezentaciji modnih kolekcija predstaviće nikad slojevitiju nedelju mode. Program će 15. marta otvoriti hvaljeni modni dvojac I-GLE, čiji brand ima gotovo kultni status među mnogim poznavaocima mode. Samostalne revije Ivice Skoke, pod pokroviteljstvom Perwolla i Roberta Severa, pod pokroviteljstvom branda Lovables, već su sezonama revije za koje se traži pozivnica više i koje iz prvog reda prate najpoznatija lica naše scene. U službenom programu svoje će nove kolekcije predstaviti i dobro nam znana dizajnerska imena: Arileo, Klisab, Marina Design, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Price on Request, Morana Krklec, Ivana Janjić, Anthony Avangard. Nova imena koja će po prvi put ove sezone predstaviti svoje kolekcije u sklopu BIPA FASHION.HR-a su: Marijana Cigić, pobjednica Fashion Incubatora, modni dvojac Twins, koji nastupa pod pokroviteljstvom modnog trgovačkog lanca CCC te mlada i izuzetno talentovana dizajnerica Jelena Holec.

BIPA FASHION.HR 15. 24. ožujka 8 Nacionalna nedelja mode BIPA FASHION.HR ove sezone na čak tri lokacije
Kako regionalni karakter nedelje mode svedoči o velikom značaju ove manifestacije i izvan granica Hrvatske, jedan od ciljeva već nekoliko godina je povezivanje s modnom scenom zemalja iz regije pa će u programu gostovati dva nova i zanimljiva modna branda. Iz susedne Srbije po prvi put će se predstaviti brand Mates iza kojeg stoje Marko Ilijev i Saša Stević, koji su naklonost scene osvojili specifičnim promišljanjem mode. Uz njih, publiku očekuje još jedno novo ime iz susedne Bosne i Hercegovine, brand Mateyaneira iza kojeg se kriju dizajnerice Mateja Dujić i Neira Sinanbašić.

BIPA FASHION.HR 15. 24. ožujka 7 Nacionalna nedelja mode BIPA FASHION.HR ove sezone na čak tri lokacije

Uz najpoznatiju modnu pistu u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma, značajna novost ove sezone je nova lokacija u Gliptoteci gdje će se uz reviju branda I-GLE održati dio programa pod nazivom CITY NEW NOW. Potpuno novi način prezentacije modnih kolekcija koji će uključivati različite oblike modnog performansa omogućiće dizajnerima neposredniju komunikaciju s publikom i artistički pristup oslobođen uobičajene forme modne revije, koji će na potpuno novi i individualan način komunicirati modnu viziju dizajnera.

BIPA FASHION.HR 15. 24. ožujka 5 Nacionalna nedelja mode BIPA FASHION.HR ove sezone na čak tri lokacije

Ove sezone BIPA FASHION.HR donosi izuzetno bogat program i brojne novosti koje smo dugo pripremali s ciljem da ljubiteljima mode ponudimo iskustvo više. U vremenima kada se hrvatska modna scena ponovo budi, osećamo veliku odgovornost da promišljenim pristupom pozitivno delujemo na te procese. U skladu s tim i ove sezone smo napravili iskorak, kako u produkcijskom smislu, tako i koncepcijskom, nudeći dizajnerima potpuno različite načine predstavljanja kolekcija na više lokacija u gradu. Također, posebno sam ponosan što možemo najaviti i novi koncept FASHION.HR POP UP dućana, koji će se u suradnji s partnerom projekta City Center One otvoriti odmah po završetku tjedna mode u tom shopping centru, a trajat će dva meseca. Bit će to sjajna prilika za mnoge dizajnere da izađu na tržište do krajnjih kupaca i da potvrde komercijalne kapacitete svojih brendova“, najavio je Vinko Filipić, direktor i osnivač BIPA FASHION.HR-a.

BIPA FASHION.HR 15. 24. ožujka 11 Nacionalna nedelja mode BIPA FASHION.HR ove sezone na čak tri lokacije

Kako je moda za mnoge istinska umjetnost življenja, posebno mesto u programu BIPA FASHION.HR-a nosiće dodela novoutemeljene nagrade Ana Lendvaj za najbolju modnu kolekciju u 2017. godini. Modna nagrada koja nosi ime po novinarki koja je, ne samo obeležila, stvarala nego i dokumentirala hrvatsku modnu scenu, u organizaciji Večernjeg lista i FASHION.HR-a, ovom će prilikom biti svečano obeležena i promocijom knjige ULUPUH-ova modna istorija– umetnosti odevanja, autorice Ane Lendvaj koja je svojim radom i pisanjem ostavila neizbrisiv trag na hrvatskoj modnoj sceni.

BIPA FASHION.HR 15. 24. ožujka 1 Nacionalna nedelja mode BIPA FASHION.HR ove sezone na čak tri lokacije

Uz ovaj poseban deo programa, poznata dizajnerska imena i inovativan pristup modnoj produkciji, BIPA FASHION.HR i ove će sezone od 15. do 24. marta potvrditi status najveće modne manifestacije u regiji.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Comments