2016. godina za nju je sasvim promenila sve, ceo njen svet i sve ono što je do tada radila. Izabela Springmul postala je prva modna dizajnerka sa Daunovim sindromom koja je svoju kolekciju predstavila na Nedelji mode u Londonu, a pokupila je brojne pohvale i pozitivne kritike koja su njen rad učinile još vrednijim. Iako dugo mnogi nisu imali sluha za njenu pozitivnu ličnost, za njen kvalitetan i dobar rad, zalaganje i čeličnu volju, na kraju je došlo do toga da njena emotivna, u nekim trenucima i tužna priča, postane bajka jedne devojke koja je u svojoj nesreći pronašla motivaciju, snagu, pokretač koji joj je pomogao da ostvari snove koji sanjaju još mnogi na ovom svetu, ali ne čine ništa da taj san i ostvare, iako ih ništa ne koči.

moda3 Nadahnuće i motivacija: Prva dizajnerka sa Daunovim sindromom na Londonskoj nedelji mode

Danas, Izabela ima svoj brend i blog Down To Xjabelle koji je napravljen i stvoren za sve one osobe, za sve devojke koje imaju Daunov sindrom i koje su slične samoj kreatorki koja je rešila da pomogne onima koji su “različiti”, ali toliko različiti u svojoj volji, da su odavno nadmašili svakog zdravog čoveka koji misli da ima prepreke u životu.

Ovo je priča o osobi koja nije zaslužila odbijanja, ovo je priča o devojci koja je pobedila svet pun predrasuda, priča o devojci koja je razbila sva ona društvena shvatanja i iskrivljene slike pojedinaca, ovo je priča koja mnogima natera suze na oči, a Izabel je osoba koja ti može poslužiti kao svetao primer kako da se boriš za sebe i svoj život!

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.downtoxjabelle.blogspot.rs

Slobodan Veličanin

Comments