Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Ženama je samo nebo granica, a najveća moć koju žena može imati je samopouzdanje u vlastiti stil i svoje životne stavove. Ne treba misliti da žena u muškom odjelu želi nešto dokazati drugima ili da se osjeća jačom ako izgledom želi biti slična muškarcu. Otkud joj pravo prisvajati muške odjevne predmete? – pitaju se neki. Ako samo malo bolje otvorite oči, žena je u detaljima muškog svijeta neodoljiva! U klasičnom odijelu muškog kroja ništa je ne može sputavati dok žuri na poslovni sastanak, kavu sa prijateljicama ili u kazalište. Žena je u muškom ormaru pronašla svoje nadahnuće, dodala mu nit svoje nježnosti i ženstvenosti i otvorila nove vidike u modnom izražaju.

slika 139 Nadahnuta njegovim stilom

Samosvjesna i snažna slika je današnje žene

Jedna od najpoznatijih modnih ikona Marlen Ditrih (Marlene Dietrich) bila je jedna od prvih žena koja je javno nosila muške hlače. Njen je stil nadahnuo žene diljem svijeta i potaknuo ih da se i same oslobode tada konzervativnih načela i prihvate ležernost muške garderobe. S vremenom je rasla inspiracija mnogih svjetski poznatih modnih brendova koji su u svojim reklamama i na modnoj pisti predstavljali djevojke u odjeći inspiriranoj muškom odjećom izrađenoj u malo suptilnijoj varijanti. Krojevi su zadržali dozu muških elemenata, međutim tkanine od koje su izrađeni preobražavaju se naglašavajući onu žensku notu. Kao primjer može poslužiti reklama za vječni Chanelov miris “Coco Mademoiselle” gdje glumica Kira Najtli (Keira Knightley) odjevena u prozirnu bluzu i muške hlače sa naramenicama izgleda neodoljivo.

slika 233 Nadahnuta njegovim stilom

Glumica Kira Najtli u reklami za Chanel

Muškarci su prihvatili malu žensku stilsku igru i zapravo uživaju vidjeti svoje bolje polovice u njihovim košuljama ujutro dok se probude ili u uskoj motorističkoj kožnoj jakni kad sjedaju zajedno na motor. Mali iskorak ženske populacije zbližio je dva suprotna spola i tako je prekinuta vječita podjela na muško i žensko. U svijetu u kojem živimo pravila su da se krše, pogotovo ona modna. Male ženske transformacije dokazale su da jednako privlačne mogu biti u pripijenoj haljini ili odjelu muškog kroja. Svijet je postao modna pozornica na kojoj svatka žena može odigrati svoju ulogu i bezbrižno “posuđivati” iz njegovog ormara. Svaki muškarac ispast će još veći frajer ako prihvati tu njenu ulogu. Pokušajte!

slika 323 Nadahnuta njegovim stilom

"Usuditi se: to je cijena napretka", Victor Igo


Manuela Lovrenčić – modna dizajnerica, fotografkinja, putnik na stanicama vječnih traženja novih pustolovina, zalazaka sunca, mirisa kiše, zaljubljenica u vintage predmete i knjige. Živi život dan po dan, ispisujući stranice na svom blogu Fashion Disorder.

Editors choice