#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Nadogradnja trepavica: Koliko je bezbedna?

Nadogradnja trepavica: Koliko je bezbedna?

Nadogradnja trepavica je pravi mač sa dve oštrice. Ako se obavi pravilno, rezultati su fantastični, a sintetičke dlačice koje se lepe na prirodne trepavice su bukvalno bez težine i ne dovode do oštećenja, čak dugoročno može dovesti i do poboljšanja trepavica, jer više ne koristite maskaru. Međutim, ukoliko se dlačice ne nanesu adekvatno, vaše nove trepavice vam mogu doneti više štete nego koristi.

Koji su rizici nadogradnje, i kako ih izbeći?

Nedovoljno obučeni kozmetičari

Prilikom nadogradnje, jedna sintetička dlačica se lepi za samo jednu prirodnu dlaku. To je proces koji zahteva izuzetnu preciznost i mirnu ruku, traje jedan do dva sata, i ukoliko osoba koja se time bavi nije profesionalac i nema dovoljno iskustva, postoji mogućnost da zalepi tri-četiri prirodne dlačice za jednu sintetičku. S obzirom na to da svaka dlaka raste drugačijim tempom, vremenom će one dlake koje rastu brže dovesti do čupanja onih koje rastu sporije. Kako biste proverili da li su sve dlačice razdvojene, možete uzeti čačkalicu i pročešljati ih. Ukoliko čačkalica negde zapne, to je znak da su trepavice slepljene. U tom slučaju, nemojte pokušavati sami da ih razdvojite, već se obratite profesionalcu za pomoć. Najbolje bi bilo da odete u salon koji je specijalizovan za nadogradnju trepavica.

Slika 192 Nadogradnja trepavica: Koliko je bezbedna?

Dobra nadogradnja zahteva spretnost i iskustvo

“Flare” trepavice

Takozvane “flare” trepavice se sastoje od tri do osam spojenih dlačica u obliku malog pramena koji se lepi na prirodnu dlaku. Iako su mnogo jeftinije i sam proces je brži, ovaj vid nadogradnje treba izbegavati jer je veoma štetan. Jedan pramen se lepi na jednu prirodnu dlaku, koja pod težinom pramena može da pukne, a to može negativno da utiče na njen budući rast. Alternativa za to je da se pramen pričvrsti na nekoliko prirodnih trepavica, koje mogu da podnesu težinu, ali zbog već spomenute razlike u brzini rasta svake dlake ponaosob ni ovaj način nije dobar za trepavice. Uz sve to, nadogradnja pramen po pramen daje i veoma neprirodan izgled trepavicama.

Loš materijal

Iako ni dlačice ni lepak ne dolaze u direktan kontakt sa kožom niti okom, već samo sa našom prirodnom dlakom, ipak je u neposrednoj blizini jednog od najosetljivijih delova našeg tela i treba se raspitati o proizvodima koje salon koristi. Lepak je uglavnom crne boje, da bi trepavice izgledale tamnije pri korenu, pa samim tim i gušće, a može biti i providan. Veoma je važno da je klinički testiran i da ne sadrži formaldehid, u suprotnom može izazvati iritacije. Što se dlačica tiče, iako se najčešće koriste sintetičke, može se desiti da vam nadograde plastične, koje su teže i ne izgledaju prirodno, ili one koje su napravljene od konjske dlake, koje mogu izazvati alergijsku reakciju.

Devojke koje se odluče da na ovaj način ulepšaju svoje trepavice ne bi trebalo da se stide da pitaju kozmetičara da im pokaže sertifikat, da pogledaju trepavice ili lepak. Ipak su vaše zdravlje, lepota i novac u pitanju!


Ljubica Krstić savršen dan započinje uz lonče kafe i dnevne novine, a završava ga uz dobru knjigu. Veruje u dobro u ljudima, i da je glavna predispozicija za uspeh – znanje. Voli jesen u Beogradu, a najradije je provodi ispijajući čaj u društvu dragih ljudi. Voli da putuje, ali joj je omiljeni deo svakog putovanja kada otvori vrata od svog starog, dobrog stana i kada oseti miris onog lončeta punog kafe.

Editors choice