Dodelom nagrada najboljim učesnicima Perwoll Fashion Week-a završena je 45. Nedelja mode u Beogradu. U sofisticiranom prostoru BFW Choice u Rajićeva Shopping Centru, na mestu na kojem je najavljena i faktički započeta ova prolećna manifestacija, Modni studio Click je zahvaljujući brojnim medijskim partnerima i njihovim stručnim žirijima imao priliku da dodeli prestižne nagrade u 11 kategorija. Pored brojnih saradnika, manekena, dizajnera, stilista dodeli nagrada su prisustvovale i mnoge ličnosti iz javnog života.

dobitnici nagrada 45. Perwoll Fashion Weeka e1557485201132 Nagrađeni najbolji učesnici Perwoll Fashion Week a

Posebnu nagradu Beogradske nedelje mode dobile su dizajnerke iz Belgrade Design District-a koje su svojim revijama doprinele visokom kvalitetu ove prolećne manifestacije: Aleksandra Lalić, Milena Radović, Dejana Momčilović, GetUp Jasmina Vujović, SestreS, Budislava Keković i Vesna Kracanović.

Dobitnice posebne nagrade Beogradske nedelje mode e1557485240797 Nagrađeni najbolji učesnici Perwoll Fashion Week a

Nagrada “Dragana Ćosić” je ustanovljena sa željom da ne zaboravimo doprinos domaćoj modi naše drage novinarke Studija B koja je bila velika podrška našim modnim kreatorima ali i oličenje stila, kako kroz prikaz mode u svojim emisijama tako i svojom ličnom svakodnevnom estetikom. Nagrade se dodeljuju onim novinarima koji se ističu po promociji, podršci i saradnji sa domaćim dizajnerima i jedna je od najvažnijih nagrada na BFWu jer je dodeljuju sami modni dizajneri. Ovogodišnji laureat je Jelena Gajšek, koja već godinama kroz svoju emisiju “Stil” prati modna dešavanja i promoviše domaće autore.

Jelena Gajsek dobitnica nagrade Dragana Cosic e1557485330881 Nagrađeni najbolji učesnici Perwoll Fashion Week a

Nagradu Textil Designer Award, koju dodeljuje kompanija Textil za najboljeg kreatora dobila je Vesna Kracanović za predstavljenu kolekciju “Sorbet”.

Vesna Kracanovic nagrada Textil Designer Award e1557485400246 Nagrađeni najbolji učesnici Perwoll Fashion Week a

Modni magazin sa najdužom tradicijom na ovim prostorima Bazar dodelio je nagradu Bazart za najbolju komercijalnu kolekciju BONATTI.

Bonatti nagrada Bazart e1557485443234 Nagrađeni najbolji učesnici Perwoll Fashion Week a

Najbolji manekeni su Milica Lešić i Dušan Petrov.

Milica Lesic Dusan Petrov najbolji manekeni e1557485485685 Nagrađeni najbolji učesnici Perwoll Fashion Week a

Magazin Lepota i zdravlje tradicionalno dodeljuju nagrade za najbolju šminku, koju je ovoga puta dobio DNA tim za reviju Viktorije Džimrevske, dok je za najbolju frizuru nagradu ponela Dušica Dramićanin za reviju Bulka.

DNA tim nagrada Lepota i zdravlje e1557485590536 Nagrađeni najbolji učesnici Perwoll Fashion Week a

Dusica Dramicanin nagrada Lepota i zdravlje e1557485609551 Nagrađeni najbolji učesnici Perwoll Fashion Week a

Portal WANNABE MAGAZINE dodelio je nagradu za najbolju digitalnu prezentaciju dizajnerki Gali Borović, za razigranu, kreativnu, originalnu i jako smelu prezentaciju na društvenim mrežama.

Nedeljnik Gloria je Gloria Glam nagradu dodelio glumici Aleksandri Janković, za najbolje stilizovanu javnu ličnost ove Beogradske nedelje mode.

Aleksandra Jankovic licnost od stila Gloria Glem e1557485664880 Nagrađeni najbolji učesnici Perwoll Fashion Week a

Pobednik konkursa za mlade fotografe BFW Instashot je Andrej Mihajlović, koji kao nagradu dobija samostalnu izložbu na sledećem, 46. Perwoll Fashion Week-u.  

Andrej Mihailovic BFW instashot e1557485703479 Nagrađeni najbolji učesnici Perwoll Fashion Week a

Nedelju mode u Beogradu posetilo je više od 10.000 posetilaca, predstavljeno je više od 30 različitih programa sa više od 80 učesnika. Među mnogobrojnim utiscima koje su sa svojim čitaocima podelili strani modni novinari, izdvaja se objava u prestižnom svetskom magazinu FORBES koji je objavio reportažu sa manifestacije i dao za nju najbolje preporuke.

Vidimo se od 24-31. oktobra na 46. izdanju Perwoll Fashion Week-a!

Fotografije: Đorđe Tomić

Comments