U café “Doncafe”-u u TC Ušće, održan je koktel za novinare i javni čas salse, na kome su učestovali plesači i brojne kluba “Havana en Belgrado”, poznate ličnosti poput pevačica Darije Stanojević i Ele, balerine Drine Durić Pešić, manekenke Slađane Tesle, fashion bloggerke Anastasije Milojević i mnogih drugih povodom najave predstojećeg Festivala kubanske muzike i plesa Havana en Belgrado, koji se održava od 6-9.11.2014. u DK Majdan (Kozjačka 5) i SKC-u.

Ela i Darija Stanojevic uce korake salse od Ognjena Bozinovica Havana en Belgrado Najavljen Festival kubanske muzike i plesa Havana en Belgrado

Svojim dolasakom na koktel posebnu čast ukazala je H. E. Adela Mayra Ruiz Garcia, ispred ambasade Kube, koja je kao član počasnog odbora Festivala dala podršku Festivalu kubanske muzike i plesa Havana en Belgrado.

Četvrti put na jednom mestu, u četiri dana trajanja Festivala, svoje mesto će pronaći ljubitelji latinskih plesova, muzike i kulture Kube. Ovo je prilika kada ljudi iz celog sveta dođu u Beograd i našu prestonicu učine kosmpolitskim gradom. Ljubitelji kubanske muzike na jednom mestu, uživaju govoreći isključivo jednim jezikom – govorom tela izraženim kroz ples. Čak iako ne znate ništa o salsi, plešite, probajte, jer ovo je prilika da oslobodite i upoznate sebe, ali i mnogo novih ljudi.

Projekat Festivala kubanske muzike i plesa nastao je angažovanjem instruktorskog tima škole salse HAVANA BELGRADO, koji od 2007. godine predstavlja jednu od najznačajnijih organizacija u Srbiji i regionu kada je reč o promociji kubanske i latino muzike i plesova.

Havana en Belgrado je festival koji svojim sadržajem okuplja zaljubljenike u ples, muziku i kulturu Kube i Latinske Amerike, kojih u Beogradu ima sve više. Po konceptu prevazilazi događaje koji su se prethodnih godina organizovali na području Beograda, Novog Sada, Rovinja itd, ali sadržajem izlazi iz striktnih okvira kojih su se njegovi prethodnici držali.

Plesni program festivala čine intenzivne radionice latino plesova, u trajanju dva festivalska dana, u nekoliko plesnih sala. Instruktori sa velikim iskustvom i renomeom u svetu plesa, iz više zemalja, edukovaće polaznike i učesnike plesnog programa fesivala Havana en Belgrado. Ekskluzivno, ove godine na našem Festivalu gostuje Latin Jazz Band – Pupy Y Los Que Son Son, koji je 2008. godine održao koncert u Novom Sadu na Miletićevom Trgu, i to je ujedno najposećeniji koncert kubanske muzike u Srbiji.
Tokom četiri dana trajanja Festivala, biće organizovane žurke na kojima će se za puštanje muzike pobrinuti DJ El Gato Volador i DJ Leobel Abreu.

Doncafe festival kubanske muzike i plesa Havana en Belgrado Najavljen Festival kubanske muzike i plesa Havana en Belgrado

H. E. Adela Mayra Ruiz Garcia, ispred ambasade Kube, kao član počasnog odbora Festivala dala je podršku Festivalu kubanske muzike i plesa Havana en Belgrado.

Sponzori festivala: Doncafe, Tiruriru torte, Hotel Park, DKC Majdan, Fondacija “Umetnost.Sloboda.Snaga”, Sound Ray d.o.o,
Medijski sponzori festivala: Studio B, RTS, Story, Lisa, Informer, Radio 202, Prvi Radio, Radio Antena, Radio Naxi, www.wannabemagazine.com, www.mjuznews.com

Comments