Dolazi sezona gripa i prehlada. Kada ste bolesni, vaš organizam ulaže ogromne napore da se izbori sa virusima, a najmanje što vi moćete je da mu pomognete – ničim drugim do adekvatnom ishranom.

Ovim namirnicama oporavićete svoje telo od naporne borbe sa gripom, ali ga i napuniti sastojcima koje su pravo oružje protiv virusa.

Domaće supe

pileca supa Najbolja hrana za dane prehlade

Mame znaju najbolje – nema efikasnijeg leka protiv gripe od domaće pileće supe. Topla je, pa je dobra za blagu inhalaciju, puna je zdravih nutricijenata i hidrira vas.

Citrusi

citrusi Najbolja hrana za dane prehlade

Pored vitamina C, sa svima dobro znanim efektima po imunitet, i kora limuna i narandže puna je zdravih sastojaka koji će potpomoći vašem izlečenju. Dobro ih isperite, i jedite ih cele.

Banane

banana Najbolja hrana za dane prehlade

Banane su pune hranljivih sastojaka, a blage su i lagane, tako da su odličan obrok ako imate bilo kakve stomačne tegobe tokom gripa.

Začinjena hrana

zacinjena hrana Najbolja hrana za dane prehlade

Ako nemate stomačne tegobe, začinjena hrana je idealna za borbu protiv gripa, ublažava tegobe zapušenog nosa, poboljšava proces disanja i smanjuje migrenu.

Zeleni čaj

zeleni caj Najbolja hrana za dane prehlade

Pun je antioksidanata, odličan je za inhalaciju i podstiče metabolizam. Pritom, zeleni čaj će vas okrepiti i dati vam dodatnu energiju za borbu sa bolešću.

Jasna Stanić

Comments