Holivudske i britanske zvezde su delile crveni tepih na sinoćnoj dodeli Britanskih filmskih nagrada, kao i želju da se opet pošalje snažna zajednička poruka šta filmska industrija misli o seksualnom zlostavljanju i rodnoj nejednakosti. U to ime, zvezde su iskoristile dodelu da još jednom zlostavljačima poruče da je njihovo vreme isteklo (#TimesUp).

Slično kao i na dodeli Zlatnih globusa, crveni tepih sinoćnjeg eventa je manje više bio crno more haljina, odela i ostalih kreaica i glumci, producenti, režiseri i ostali iz industrije su još jednom svojim odevnim kombinacijama napravili omaž pokretu Time’s Up. Nekoliko sati pre ceremonije, 190 britanskih i irskih glumaca je objavilo otvoreno pismo sa svojim namerama, i najavilo osnivanje novog fonda za pravdu i jednakost- UK Justice and Equality Fund i zauzelo jednoglasan, snažan stav protiv seksualnog uznemiravanja na radnom mestu, i generalno. Glumice Andrea Riseborough i Angelina Jolie su još jednom, inspirisane potezom sa Zlatnih globusa, odlučile da se na BAFTA crvenom tepihu pojave u pratnji aktivistkinja, iznoseći jasno poruku: filmska industrija će nastaviti da se bori protiv nepravde sa obe strane Atlantika.  

Naravno, kao što nam je to već poznato, monohromatska paleta, nije sprečavala najpoznatija lica današnjice da prikažu svoj stil i estetiku u najboljem svetlu, i na dodeli je zaista bilo dosta toga za pohvaliti. Ipak, ovo su lookovi koji su nam najviše privukli pažnju.

Zvezda višestruko nominovanog filma Lady Bird, Saoirse Ronan, ponela je eklektičnu Chanel haljinu.

Angelina Jolie se na dodeli nagrada pojavila plišanoj Ralph & Russo couture haljini do poda, sa otkrivenim ramenima i jednim stajtment komadom nakita.

Comments