Kao i svake godine, kraj aprila je rezervisan za podsećanja kako je ranijih godina bilo na glamuroznom Met Gala balu koji se održava uvek prvog ponedeljka u maju. Muzej umetnosti Metropolitan svake godine u ovo vreme otvori svoja vrata za crveni tepih kojim prolaze sve najveće svetske zvezde iz sveta filma, muzike, te uopšte javnog života. Ovaj veliki modni događaj iz godine u godinu ima temu koju je potrebno ispratiti svojim modnim kombinacijama, a u iščekivanju toga šta će se dogoditi i ove godine, te kako će se poznate dame i za koju temu pripremiti, prikazujemo neke od haljina koje su u poslednjih nekoliko godina bile primećene i u kojima su njihove vlasnice zasijale.

Ko kaže da kratka haljina nije za crveni tepihMarc Jacobs dokazao je suprotno ovom ljubičastom, satenskom haljinom 2009. godine koju je ponela En Hatavej.

met gala 1 Najbolja modna izdanja Met Gala bala kroz godine

Bijonse je neko ko uvek prođe veoma zapaženo na ovom događaju. Prošlogodišnja haljina je bila sva od lateksa, a mi se podsećamo ove balske haljine iz 2012. godine koju je za nju kreirala modna kuća Givenchy.

met gala 2 Najbolja modna izdanja Met Gala bala kroz godine

Prelepa Blejk Lajvli 2011. godine pojavila se na crvenom tepihu kao grčka boginja u romantičnoj Chanel Couture haljini.

met gala 3 Najbolja modna izdanja Met Gala bala kroz godine

Iako upečatljiva i ogromna, ova ljubičasta Marchesa haljina nije uspela da zaseni lepotu Eve Longorije na crvenom tepihu Met gala bala 2008. godine.

met gala 4 Najbolja modna izdanja Met Gala bala kroz godine
Comments