Znate na koji način je najbolje prisećati se prošlih vremena? Gledanjem fotografija! Sedamdesete, osamdesete, devedesete, svaka decenija je imala svoje trendove koji su tada bili totalno in. Danas, doduše, kada vidimo nekadašnju sebe, obično pomislimo gde nam je bila pamet! Ali, vremena se menjaju…

Pogledajte koje su se to frizure nekada smatrale apsolutno modernim i koje su obeležile decenije i decenije iza nas…

Dvadesetih godina prošlog veka, ova frizura je postala pravi hit. Do tada su žene nosile duge, ali skupljene kose, a onda ih je Lusi Bruk (Louise Brooks) inspirisala na promenu!

Lusi Bruk Najbolje frizure svih vremena

Lusi Bruk i slatki mali bob

Vivijen Li (Vivien Leigh) deceniju kasnije donosi novi trend – polovina kose je sa obe strane uvijena i podignuta. I danas postoje varijacije na ovu temu, samo dosta modernije i opuštenije.

Vivijen Li Najbolje frizure svih vremena

Nova moda tridesetih i četrdesetih godina

Glamur starog Holivuda kroz raskošne, velike lokne. Rita Hejvort (Rita Hayworth) je ovakvu frizuru nosila četrdesetih i pedesetih godina, ali je i dan-danas popularna na crvenom tepihu.

Rita Hejvort Najbolje frizure svih vremena

Stari dobri Holivud

Čuvena ikona stila Odri Hepbern (Audrey Hepburn) između pedesetih i šezdesetih godina na velika vrata uvela je – kratke šiške!

Odri Hepburn Najbolje frizure svih vremena

Odri – ikona stila

Poznata manekenka i model Tvigi (Twiggy) ranih šezdesetih godina inspirisala je dame, ne samo da budu mršave kao ona, već i da nose trendi frizuru, takozvanu piksi

Tvigi Najbolje frizure svih vremena

Ponovo kratka kosa

A onda je došla Prisila Prisli (Priscilla Presley) i njena velika, bujna kosa. Kraj šezdesetih, rane sedamdesete godine.

Prisila Prisli Najbolje frizure svih vremena

Za promenu, veeelika kosa

Već ste primetile da je svaka decenija kontrast onoj prethodnoj, zar ne? Tako i sada, sedamdesetih godina vlada Šer (Cher) sa ultra ravnom i dugom kosom. I danas se to ceni!

Šer Najbolje frizure svih vremena

Kontrast

Kasne sedamdesete donose, nasuprot kao papir ravnoj kosi, velike lokne i volumen. Fara Foset (Farrah Fawcett) je tada zadala domaći zadatak ostalim devojkama!

Fara Foset Najbolje frizure svih vremena

A sad, opet kovrdže!

Osamdesetih godina u modi su sitne lokne i pravilo – veće je uvek bolje! Žene se ugledaju na Saru Džesiku Parker (Sarah Jessica Parker), a ona koja nije imala prirodne lokne, stavljala bi mini-val.

Sara Džesika Parker Najbolje frizure svih vremena

A sada malo mini-val

U doba prvog emitovanja serije “Prijatelji” (Friends), devojke su prosto poludele za frizurom koju je nosila Dženifer Eniston (Jennifer Aniston)! Tako je i nastala čuvena “Rejčel” (Rachel)!

Dženifer Aniston Najbolje frizure svih vremena

Čuvena "Rejčel"

Kao improvizacija frizure “Rejčel”, žene su kasnije počele da nose blago talasastu frizuru sa svetlim pramenovima a la Meg Rajan (Meg Ryan).

Meg Rajan Najbolje frizure svih vremena

Novi trend

Danas više nema pravila, nosi šta ko hoće i u tome je čar – razlikovati se! A na vama je da odaberete da li ćete nositi dugu kosu, šiške, paž ili obrijati pola glave.

A danas Najbolje frizure svih vremena

A danas?

Izvori fotografija: instyle.com


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak” film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta” po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Comments