Koliko ste se samo puta vratile nezadovoljne od frizera jer vam se rezultat višesatnog sedenja u salonu nije dopao? Možda je to samo zato što frizer nije obraćao pažnju na vaš oblik lica u nameri da ispuni neku vašu želju za koju ste zapele kao lude? E pa, da do ovoga više ne bi dolazilo, najpre morate odrediti koji je oblik vašeg lica, pa tek onda potražiti frizuru koja vam se dopada.

Danas ćemo se baviti izduženim licem. Ovaj oblik lica je karakterističan zato što je dužina lica veća od njegove širine, bez obzira na to da li imate visoko čelo ili jaku vilicu. Svakako bi trebalo da izbegavate ravno šišanu kosu jer će ga ona još više izdužiti. Bilo bi dobro da se odlučite za stepenastu frizuru, naravno, uz slojeve koji će laskati vašem licu. Tekstura je takođe bitna, moraćate izdvojiti više vremena za oblikovanje kose, pogotovo ako je ona prirodno prava.

Evo primera Sare Džesike Parker (Sarah Jessica Parker) i Liv Tajler (Liv Tyler).

frizure Najbolje frizure za izduženo lice

One imaju izduženo lice i odlične frizure

Krajnosti u vidu ili skroz duge ili skroz kratke kose nisu baš najsrećniji izbor za izduženo lice, ali daleko od toga da morate da nosite samo i isključico kosu srednje dužine! Ukoliko želite kratku kosu, najbolje će vam pristajati pixie frizura. Ne preterujte sa skraćivanjem i neka gornji slojevi kose budu što duži.

Takođe, još jedna odlična opcija jeste i bob frizura, dužine negde do brade, da ne dodiruje ramena. Ona će vašem licu dati odgovarajuću širinu. Svakako se poigrajte i sa šiškama!

kratke frizure Najbolje frizure za izduženo lice

Možete nositi i kratku kosu

Ako ipak imate ravno šišanu kosu i želite da je tako nosite, isprobajte niske repove ili blage talase.

izduzeno lice Najbolje frizure za izduženo lice

Postoji rešenje i za ravno šišanu kosu

Uvek birajte proverenog frizera sa kojim se možete posavetovati o dužini kose, količini slojeva ili oblika šiški. A nije na odmet i da sami malo istražujete pre nego što rešite da menjate frizuru. Imate toliko mogućnosti!

kosa Najbolje frizure za izduženo lice

Od ravne kose sa šiškama do stepenaste kose bez šiški – vi birate

Izvori fotografija:  brandigg.de, becomegorgeous.com


Ivana Tomić – je studentkinja Fakulteta političkih nauka, koja se, iako uskoro puni 21 godinu, i dalje ponaša detinjasto i budalasto. Ne krivite je, to je zbog sestrića sa kojim se glupira po ceo dan. Trenutno piskara sve i svašta, više za svoju dušu, ali se nada da će jednog dana imati uspešnu karijeru ozbiljnog novinara. Obožava da tračari sa svojom najboljom drugaricom Nedom uz jaku, domaću kafu. Druženje sa porodicom i kućnim ljubimcima je ispunjava. Mogla bi da živi na krompirićima i višnjama u svim oblicima. I dalje na vratima sobe čuva poster Džonija Depa. Voli jednog Marka.

Comments