Mnogi vodiči za putovanja posavetovaće vas da se upustite u avanturu samostalnog putovanja.

Veća mogućnost upoznavanja drugih ljudi, izbegavanje strahova, predrasuda ili različitih interesovanja saputnika, samo su neki od razloga zašto je dobro ponekad putovati sam.

Samostalno putovanje omogućava da se pozvetite svemu onome što volite, obiđete ono što vas interesuje i ostanete tamo baš onoliko koliko vi to želite. Kada putujete sami, nalazite se na putu samospoznaje. Ipak, postoje neka pitanja kojima se treba pozabaviti pre nego što se upustite u samostalno putovanje, na primer koji se jezici govore na odabranoj destinaciji, ili koliko je ona bezbedna. Predlažemo vam nekoliko najboljih destinacija za samostalno putovanje.

Novi Zeland

novi zeland Najbolje lokacije na koje možete otputovati sami

Novozelanđani spadaju među najsrećnije i najbezbednije nacije na planeti. Pritom, u ovoj divnoj zemlji je snimana trilogija “Gospodar prstenova, i ima neverovatnu prirodu punu prašuma, glečera, jezera i planina.

Norveška

norveska Najbolje lokacije na koje možete otputovati sami

Jedna od razvijenijih zemalja sveta ima da ponudi severnu svetlost, fjordove, luksuzne hotele, ali i smeštaj u malim planinskim kućicama, kao i dugu viševekovnu kulturu.

Kostarika

kostarika Najbolje lokacije na koje možete otputovati sami

Kostarika je poznata kao zemlja sa najsrećnijim ljudima na svetu. Surfovanje i rafting samo su neke od avantura koje vam nudi ova popularna turistička destinacija, čije je ime sinonim za avanturistička putovanja.

Austrija

austrija alpi1 Najbolje lokacije na koje možete otputovati sami

Prelepa zemlja, puna istorije, ali i odličnih šoping centara sjajno je mesto za vas ako na odmor odlazite sami. Pored toga što nam je blizu, prestonica ove zemlje, carski Beč, prepuna je ljudi sa našeg govornog područja, tako da je on odlična destinacija za vas čak i ako ne govorite veliki broj stranih jezika. Uživajte na lepom plavom Dunavu, ali nikako nemojte zaboraviti ni da obiđete alpske destinacije Austrije, oduševiće vas.

Vijetnam

vijetnam Najbolje lokacije na koje možete otputovati sami

Vijetnam je druga po redu najsrećnija zemlja na svetu. Kako i ne bi bila pored bujne prirode, divnih plaža, gustih šuma, neverovatne hrane i šarenolikih pijaca na ulicama gradova.

Jasna Stanić

Comments