Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Saradnja slavne ličnosti i dizajnera nije redak slučaj. I dok, danas, iz sezone u sezonu, modne kuće menjaju svoje muze, ne tako davno lojalnost se cenila. Najbolji primer kolaboracije jeste glumica Odri Hepbern i dizajner Iber de Živanši. Čuvena glumica upoznala je dizajnera prilikom posete pariskom salonu u potrazi za kostimima za svoju narednu ulogu u filmu “Sabrina”. Koliko su je oduševile njegove kreacije govori podatak da je u budućim ugovorima stajalo da njene kostime može kreirati samo Givenchy. “ Jedino se u njegovim haljinima osećam svojom”, izjavila je Odri.

Saradnja, iz koje se rodilo i prijateljstvo, bila je uspešna za obe strane – Odri je promovisala kreacije  Givenchy, dok je zahvaljujući njima, ona sama proglašena ikonom stila. Ovaj poznati dvojac kreirao je i prvi celebrity parfem “L’Interdit” 1957.

Podsećamo vas na šest neverovatnih haljina koje su dokaz da se vernost isplati.

Oskar, 1954.

Odri Hepbern je osvojila Oskara za najbolju glumicu za ulogu princeze En u filmu “Praznik u Rimu”. Na svečanosti glumica se pojavila u haljini iz pomenutog filma koju je Givenchy prilagodio ovom prestižnom događaju.

01 Audrey Hepburn Oskar Najbolje modne saradnje: Odri Hepbern i Givenchy

“Sabrina”, 1954.

Za njihovu prvu zvaničnu filmsku saradnju Givenchy je skicama uspeo sve da impresionira. Rezultat? Prepuna garderoba fantastičnih kostima – od balskih haljina od organze pa sve do nakita koji je Odri nosila na setu.

02 Audrey Hepburn Sabrina Najbolje modne saradnje: Odri Hepbern i Givenchy

“Smešno lice”, 1957.

Sledeću briljantnu ideju Givenchy je pokazao u filmu “Smešno lice” kreiravši modernu venčanicu za Odri. Ovaj model je ubrzo postao hit među budućim nevestama krajem pedesetih godina.

03 Audrey Hepburn Funny Face Najbolje modne saradnje: Odri Hepbern i Givenchy

“Ljubav posle podne”, 1957.

Nova filmska rola poznate glumice zahtevala je transformaciju u garderobi od naivne devojke do fatalne žene koja zavodi poslovnog magnata u hotelu “Ritz” u Parizu. Dodatni plus celoj slici daje vintage Vuitton u hodniku hotela.

04 Audrey Hepburn Love In The Afternoon Najbolje modne saradnje: Odri Hepbern i Givenchy

“Doručak kod Tifanija”, 1961.

Holi Golajtli je elegantnom crnom haljinom, biserima i dugim svilenim rukavicama donela novu definiciju glamura. Modni stil po kome mnogi pamte Odri Hepbern obeležio je šezdesete godine prošlog veka. Koliki je uticaj na modu ostavio ovaj film govori i podatak da je 2006. godine čuvena haljina iz filma prodata na aukciji za 467,200 funti, najveći iznos koji je ikada dostigao neki filmski kostim.

05 Audrey Hepburn Breakfast At Tiffanys Najbolje modne saradnje: Odri Hepbern i Givenchy

“Kako ukrasti milion”, 1966.

Givenchy je za kostime u poznatom filmu dobio 30,000 dolara. Mala bela haljina, velike naočare za sunce i tzv. pillbox šešir, ubrzo su dobili milione obožavateljki širom sveta.

06 Audrey Hepburn How to Steal a Million Najbolje modne saradnje: Odri Hepbern i Givenchy

Aleksandra Jerkov 

Editors choice