Romantične komedije mogu biti zabavne sve dok ne počnete da zamišljate kako se sa srodnom dušom sudarate na ulici s ogromnom količinom papira u rukama, ili pri slučajnom dodiru tuđe ruke dok u kafeteriji uzimate šolju omiljene kafe. Iskreno, romantične komedije mogu biti užasan izbor kad ste singl, jer veliki broj njih stvara sliku da je pronalazak srodne duše veoma jednostavan. Da li je život takav? Ne baš.

Izdvojili smo nekoliko romantičnih komedija za koje smatramo da su najbolje za one koji su singl. Pojedine pružaju realniji uvid u ljubav, dejting i samostalni život, dok su druge više komične nego romantične.

Forgetting Sarah Marshall (2008)

Bilo da ste izašli iz veze ili jednostavno ne tragate za njom, Forgetting Sarah Marshall je odličan izbor da provedete veče. Film počinje tako što sa kompozitorom Peterom Bretterom raskida slavna glumica, Sarah Marshall. Ljut, Peter odlazi na Havaje, a tamo zatiče bivšu sa novim dečkom – rok zvezdom. Srećom, Peter naposletku stvara vezu veću od prijateljstva sa radnicom hotela. Film nije podvrgnut tipičnim standardima romantičnih komedija, kao što je obavezno pravilo da “svako pronalazi svoju srodnu dušu”, već prikazuje ljude koji pronalaze ljubav na razne načine i sa raznim osobama – čak i kad je ne traže.

How To Be Single (2016)

Sam naziv govori da singl osoba treba da pogleda ovaj film. Priča prati Alice koja odlučuje da ostavi dečka i da se preseli u Njujork. Tamo pronalazi grupu singl žena koja varira od onih koje žele da pronađu “pravog” do onih koje nemaju nameru da se skrase. Film nudi za svakoga ponešto. Ističe koliko moćno može biti uživanje u sopstvenom društvu, radeći sve stvari koje želite.

Mamma Mia! (2008)

Ponekad je odlična stvar da napravite pauzu od dejtinga i započnete sopstveni hotelski biznis na zabačenom grčkom ostrvu. Barem je to “upalilo” Donni Sheridan u mjuziklu Mamma Mia!. Kako bi saznala ko joj je pravi otac, Donnina ćerka Sophie na svoje venčanje poziva majčina tri nekadašnja ljubavnika. Iako Sophie ima dobre namere, njen potez ima neočekivane posledice po Donnu. Ovo je vrlo zabavan film uz koji neprestano možete pevati vanvremenske numere grupe ABBA. Verovatno ćete želeti da pogledate i nastavak.

Crazy, Stupid, Love (2011)

Ovaj film pun brojnih glumačkih zvezda je fantastična romantična komedija odgovarajuća za koju god ljubavnu fazu u kojoj se nalazite – bilo da ste zaljubljeni u nekoga, pokušavate da započnete novu vezu, ili ste u toku braka/razvoda. Usredsređen na Cala Veavera, sredovečnog muškarca koji se nedavno razveo od svoje drage s kojom je u vezu od srednje škole, film ga prikazuje kako se kreće po znatno drugačijoj savremenoj društvenoj sceni dok uzima savete od uglađenog šmekera koji tajno izlazi sa njegovom ćerkom. Iako možda ne preporučujemo dejting savete opisane u ovom filmu, odličan je za pogledati uz činiju sladoleda!

Comments