Naleteh na najpraćenije dupe Instagrama (i šire) i ubodoh se u oko. Dženifer Selter – izgradila je dupeći integritet kakav do sada nije viđen, ili barem nije ovako sistematski zabeležen. Svaka čast. Ona ludački radi na tome, kažu obavešteni. Ono što me ubolo u oko je ugao pod kojim to dupe i cela donja strana tela štrči nekako izmešteno unazad u odnosu na gornji deo tela, spojen sa dupetom stručićem koji samo što se ne prelomi. Gledah i gledah i proučavah, u životu nisam ovako pažljivo gledala ničije dupe, mislim da sam ga upoznala bolje nego sopstveno ili barem iz više uglova.

JkycmYG Najbolje sa Instagrama: Dupe k’o slika

Pa, iz nekih uglova stvarno izgleda super jebozovno. Na nekim fotkama opet, čini se kao da Džen ima kratke noge, preširoka ramena, vrlo dugačku i izvijenu kičmu i dupe koje neskladno štrči, toliko da odaje utisak nekog poremećaja u razvoju, koji je ona uspešno prevazišla, sanirala i pretvorila u svoju prednost i čak nadmoćnost, ludačkim radom. Samopregor, samodisciplina, upornost, posvećenost, požrtvovanost – sve se to i te kako vidi na njenom telu, a dupe je kruna njenog rada. I kad je toliko uložila u njega, naravno da ne treba da joj služi samo za sedenje. Dupe je njen brend, njena izmišljotina, njen lični proizvod.

I to je prosto jedno neverovatno dupe. U njega možete da sumnjate, možete da mu ne verujete, da ga proučavate i da mu se čudite, doprinoseći njegovoj fenomenologiji. Ono što ne možete, jeste da ne gledate.

Dupe k’o slika! A slika je vokabularno nadmoćna u odnosu na reč, kao što znamo.

I dok se mi vajkamo nad slikom otešnjalih farmerica u ogledalu, razmatramo oblike donjeg veša koji teba da zategnu, upakuju i dooblikuju ono što nam je majka priroda spakovala zajedno sa svim onim burecima i krompirićima, nemoćne da podvlastimo sopstveno dupe, neko odjebe majku prirodu zajedno sa burekom i krompirićima i baci se na posao. Postane manijak oblikovanja svog tela, a pre svega dupećeg materijala, koji bi bez sve te preduzimljivosti bio jedno obično trtasto dupe na patkastoj ženskastoj pojavi. Ovako, njeno dupe je osvojilo sopstvenu autonomiju.

Ali, ovako ili onako i ona robuje sopstvenom dupetu, kao i gomila nas debeloguzih, pljosnatoguzih, bezguzih vlasnica sedećeg dela.

jenselter2 Najbolje sa Instagrama: Dupe k’o slika

Samo, dok je njeno dupe uređena država u kojoj vladaju zakoni, naša su anarhična ostrva domorodaca. Njeno je umetnička skulptura nekog još neimenovanog postmodernizma, naša su tvorevine koje su se zaglavile tamo negde oko Rubensa.

I dok mi učimo da pomerimo granice svesti, prihvatimo i volimo sebe takve kakve smo – uključujući i dupe, Džen uči kako da pomeri granice preoblikovanja tela fizičkim vežbama.

Naravno, svi radimo sa materijalom koji imamo.

Tako su neke od nas komotne i sa dupetom i bez njega, a neke nikad zadovoljne, iako im svi kažu da im je dupe k’o slika.

Džen je radila sa dupetom. Jer ono je štrčalo i ubadalo u oko. A ona je uočila njegove autonomne potencijale.

Pogledajte sebe očima istraživača. Možda vam nešto štrči i vapi za individualizacijom.

Izvor fotografija: blogs.forward.com, mixedmartialarts.com, india.com

Aleksina Đorđević

Comments