Omiljeno doba “modne” godine? Period couture revija, naravno! Trenutno aktuelni Paris Couture Fashion Week polako ostaje za nama, zato je pravi trenutak da izdvojimo najbolje momente ove predivne, raskošne, bajkovite nedelje…

Chanel

Ova revija bila je debi novog člana čuvene modne kuće, Virginie Viard, a za potrebe njenih zamisli, Grand Palais je transformisan u Chanel biblioteku! Sama kolekcija uključuje mešavinu tekstura, boja i printova, sa jasnim i uvek dominantnim klasičnim Chanel stilom. Virginie Viard je ispoštovala Karlovu ljubav prema tvidu i klasičnim komadima, ali ih je osvežila detaljima od tila i cvetnim aplikacijama. Ako nas pitaš – savršen spoj!

Ralph & Russo

Ralph & Russo je svoju couture kolekciju za sezonu jesen/zima 19/20 predstavio u dvorištu Ambasade Ujedinjenog kraljevstva, a kako su modeli prolazili pistom, postajalo je sve jasnije da su kreacije inspirisane tridesetim godinama prošlog veka i Art déco stilom. Najviše pažnje su privukle večernje haljine ukrašene biserima nastale pod uticajem francusko-ruskog umetnika Ertéa i njegovoe skulpture Les Bijoux de Perle. Osim njih, pistom su “prošetale” i koktel haljine, haljine inspirisane balerinama i naravno – nezaboravne couture venčanice!

Christian Dior

Ove sezone, Maria Grazia Chiuri je sarađivala sa umetnicom i feministkinjom Penny Slinger na scenografiji – revija je održana u Diorovom sedištu u Parizu koje je bilo ukrašeno ogromnim cvetnim lukovima koji su u kombinaciji sa samim kreacijama delovali nekako čudno zlosutno. Dizajnerka je u ovoj kolekciji očigledno bila inspirisana grandžom osamdesetih, a čuvena kreacija u obliku zgrade koju je jedna od modela ponela, predstavljala je “metaforičnu ilustraciju podržavajuće uloge koju žene igraju, kako u arhitekturi tako i u društvu”, kako je istakao brend na Instagramu. Kasnije te večeri, nakon fantastične revije, Maria Grazia Chiuri je dobila Legion d’Honneur, najprestižnije francusko priznanje za feminizam i aktivizam koji zagovara u svom radu. 

Comments