Složićemo se, verovatno niko nije zamišljao da će 2020. godina biti ovako… hm… izazovna? Ipak, bez obzira na sve što se izdešavalo, kako u svetu, tako i kod nas, umetnost je nekako uvek tu da pruži utehu i zabavu i bude ona svetla tačka zahvaljujući kojoj na kraju možda i možemo da kažemo – pa, ova godina i nije bila tako loša. Sa jedne strane izgubiš, sa druge dobiješ, tako ti je to, zar ne? Zato, makar kada su serije u pitanju, ova godina jeste bila ozbiljno dobra, a ovo su samo neka od ostvarenja koja, makar za sada, nose epitet najboljih.

Everything’s Gonna Be Okay

Ukoliko si gledala i volela “Please Like Me”, “Everything’s Gonna Be Okay” će ti se jednako, a možda i više svideti. Josh Thomas ponovo glumi glavnu ulogu, entomologa Nikolasa koji dobija “zadatak” da čuva svoje dve polusestre tinejdžerke nakon smrti njihovog oca. “Everything’s Gonna Be Okay” je porodična komedija sa upečatljivim, jedinstvenim likovima koje prosto moraš da voliš uprkos svim njihovim nedostacima.

Sex Education

Nakon velikog uspeha prve sezone, ove godine nam je došla i druga sezona ove izuzetno popularne serije koja donosi još više neočekivanih, urnebesno smešnih i neprijatnih “o, ne” momenata. Topla preporuka za seriju čiju treću sezonu već jedva čekamo!

Cheer

Iako mi ne poznajemo ovakav koncept navijanja koji je opisan u ovoj dokumentarnoj seriji, nemoguće je ne povezati se sa pričama glavnih aktera kojima je upravo to navijanje spas i smisao života. Kraj serije je jako dramatičan i emotivan, zbog čega na neki način želimo da što pre vidimo i nastavak. Ovo je serija koja će te naučiti tome šta su strast, posvećenost i želja za uspehom. 

Normal People

Ova serija je trenutno apsolutni hit i svi govore samo o njoj! Možda zato što smo sve ostale već pogledali? Šalu na stranu, da, šiške i odevne kombinacije glavne glumice Daisy Edgar-Jones jesu sjajne, ali nešto još sjajnije je sama priča o građenju odnosa, snimljena na osnovu istoimenog romana Sally Rooney, koja pokazuje istinske, gole emocije u kojima se i sami možemo pronaći.

Money Heist (La casa de papel)

Iskreno, ova serija mi je otkriće godine. Da, ona je počela sa emitovanjem još ranije, ali ove godine nam dolazi četvrti, i dalje ne i poslednji deo priče o pljačkašima koji su očigledno sve, samo ne loši ljudi. Priču i dalje priča jedna od glavnih junakinja, Tokio, koja će te sigurno iznervirati mali milion puta, dok je El Profesor i dalje taj koji vodi celu pljačku, prethodno godinama planiranu i osmišljavanu do najsitnijeg detalja. Koliko god možda ne delovala tako, ovo je jedna od najnepredvidljivijih serija koje sam ikada pogledala i koja me je konstantno držala na ivici fotelje, ali i napada anksioznosti!

Comments