Hot topics

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

1/2

Najbolja umetnost koja se može videti u svetu, izlaže se u muzejima i galerijama u Njujorku, Los Anđlesu, Londonu i Parizu – svetskim centrima kulture i umetnosti. Ovo su bile neke od najatraktivnijih i najposećenijih izložbi tokom ove godine.

Njujork

U Bruklin muzeju, fokus je na ženama, umetnicama čija dela čine stalnu postavku. Izložba pod nazivom “Polovina slike – feministički pogled na kolekciju” sadrži više od stotinu radova (kao što su fotografije An-My Lê, slike Yolanda-e López i Betty Tompkins), koje se bave rodom, rasom i klasom. Naziv izložbe potiče sa postera koji je 1989. objavila anonimna njujorška feministička organizacija Guerrilla Girls, na kome je pisalo “Vidiš manje od pola slike, bez vizije žena umetnica i obojenih umetnika“.

U Muzeju savremene umetnosti (MoMA) prikazana su dela poznatog rumunskog vajara (Constantin Brncusi, umro 1957.) u pitanju je muzejska zbirka od jedanaest skulptura, uključujući i crteže, fotografije i filmove.

U Muzeju američke umetnosti Whitney, konceptualna izložba na temu pravila, kodova i koreografije u umetnosti, pokrenula je pitanje kako je tehnologija uticala na oblikovanje umetnosti, slika i kulture.

View this post on Instagram

New York

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Los Anđeles

Los Angeles Country Museum of ArtLACMA, ugostila je izložbu Roberta Rauchenberga, koji je u svetu umetnosti, sinonim za LA, a izložba je to i potvrdila. Pod nazivom “In and About LA” umetnik dokumentuje kako jedno mesto može da inspiriše i potpuno utiče stvaraoca.

Na The Broad-u izložene su dve sobe umetnika Yayoi Kuasamanjegovog projekta Infinity Mirror Rooms. Majstor Poparta stvorio je interaktivne prostore – sobe obložene ogledalima, sa treperećim LED svetlima u koje posetioci kao da zakoračuju u diskoteku nekog računarski generisanog univerzuma.

U galeriji Kayne Griffin Corcoran, avangardni filmski reditelj, Davic Linch, imao je izložbu pod nazivom “I Was a Teenage Insect” u kojoj je prikazana njegova nova kolekciju slika, crteža i akvarela koji zaranjaju u mračnu stranu snova i emocija.

View this post on Instagram

LA

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Editors choice