Mnogi zaljubljenici u putovanja vole da ono što vide i dožive na nekom mestu podele sa drugima. Ima i onih čiji su saveti više nego korisni kada se pripremate za put. Neki od njih su se veoma potrudili, tako da imaju veoma posećene sajtove i blogove.

Mi vam predstavljamo nekoliko najboljih svetskih na tu temu, a vi otkrite magiju putovanja, gledajući njihove slike i čitajući tekstove.

Atlas obscura

Atlas Obscura Najbolji blogovi i sajtovi o putovanjima

Ako volite priče o svetskim čudima, retkim stvarima i ezoteriji, ovaj sajt je pravo mesto za vas. Džošua Foer, koji piše na njemu, obilazi male i nepoznate muzeje po svetu i beleži sve retkosti na koje tamo naiđe.

Babyccino Kids

Babyccino Kids Najbolji blogovi i sajtovi o putovanjima

Ovaj sajt je zanimljiv pre svega znog činjenice da ga vode tri prijateljice koje žive u različitim državama. Kortni Adamo iz Londona, Emili Valmsejl iz Pariza i Ester Van De Pal iz Amsterdama promovišu porodična putovanja širom sveta.

Design Tripper

Designtripper Najbolji blogovi i sajtovi o putovanjima

Megan MekEvan, koja piše ovaj blog, putuje po svetu u potrazi za što udobnijim i prijatnim smeštajem, gde vlada “domaća” atmosfera.

Eat Your World

Eat Your World 1 Najbolji blogovi i sajtovi o putovanjima

Na ovom sajtu možete videti razne specijalitete iz celog sveta, zbog toga što je glavni motiv njegovih pokretača potraga za specifičnim ukusima i receptima svetskih kuhinja.

Mighty Girl

Mighty Girl Farm Najbolji blogovi i sajtovi o putovanjima

Anegdote sa putovanja, saveti kako da se spakujete i provokativne lične fotografije su samo neke od stvari koje možete videti na ovom sajtu. Sve što je na njemu napisano o putovanjima, čitaćete kao poeziju ili mudre izreke.

Planet D

Planet D Kayaking Antarctica Najbolji blogovi i sajtovi o putovanjima

Dejv i Deb su zahvaljujući poslu u filmskoj industriji u Vankuveru, proputovali mnogo, pa su odlučili da sve svoje avanture objave na ovom sajtu. Neka od njihovih neobičnih putovanja su najduža biciklistička tura po Africi, kao i otkrivanje Antarktika kajakom.

Spotted by Locals

Spotted By Locals Najbolji blogovi i sajtovi o putovanjima

Ovaj sajt će vas ohrabriti da destinacije na koje putujete birate nasumično i da se ne oslanjate samo na turističke kataloge, već da istražite i nešto malo drugačije.

 Olivera Denčić

 

Comments