Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Mnogi je smatraju najglamuroznijom zvezdom zlatnog doba Holivuda, a nesumnjivo je oblikovala razumevanje ženstvenosti i glamura, pa svojim stilom i danas nadahnjuje generacije žena širom sveta.U filmovima “Praznik u Rimu”, “Doručak kod Tifanija”, “Moja draga damo” igrala je zavodljive dame istančanog stila, dok se njen stil iza kamera nije previše razlikovao. Svedene siluete, cigaret pantalone uz niske potpetice i biseri umesto dijamanata bili su nešto što je njen stil činilo klasičnim, svedenim, ali istovremeno bezvremenski elegantnim i glamuroznim. Bila je muza francuskog kreatora Ibera de Živanšija, inspiracija za prvi parfem ove modne kuće, a njegova bela, čipkana haljina s tankim bretelama i decentnim pojasom, u kojoj je Odri 1954. primila Oskara za najbolju glavnu ulogu u filmu “Praznik u Rimu” , pamti se kao jedna od najelegantnijih u istoriji ove dodele nagrada. Bela balska haljina koju je nosila u filmu “Sabrina”, takođe je kreacija Ibera de Živanšija.

Audrey u holivudskom mjuziklu “Smešno lice”

Ovaj holivudski klasik iz 50-ih slavi modu u svim njenim oblicima, jer kada gledate sve te čarobne kreacije (naročito one koje Audrey nosi), sama radnja filma, kao i muzičke sekvence padaju u drugi plan u odnosu na modu. Većinu besprekornih kostima za ovaj film dizajnirala je Edit Hed, najpoznatija kostimografkinja starog Holivuda, a najspektakularnije haljine kreirane isključivo za film delo su, kao što možete pretpostaviti, Ibera de Živanšija. U ovom filmu dočaran je vrhunac elegancije i mode pedesetih godina prošlog veka, ali i lepota i gracioznost Audrey Hepburn. Tumačeći ulogu fashion devojke Jo Stockton, Audrey je nosila romantične haljine koje su najbolje dočaravale njen nežni, ali nesputani karakter, dok takođe jasno vidimo da mala crna haljina odlično izgleda i u sred dana, kao i da su baletanke (a ne samo visoke potpetice) sinonim za ženstvenost. Takođe, bela haljina od muslina postala je vodeći trend kada je reč o venčanicama krajem pedesetih.

View this post on Instagram

All three look stunning 😍

A post shared by ★ Audrey Hepburn Fanpage ★ (@audrey_hepburn_the_icon) on

Mala crna haljina, biserna ogrlica i rukavice

Pogađate da je reč o kultnom filmu “Breakfast At Tiffany’s” iz 1961. Jedan od najslavnijih modela na svetu koji je Živanši upotpunio ogrlicom od bisera i crnim rukavicama, lansiran je u milion sličnih varijacija i opčinio je svet! Ova haljina je 2006. godine na aukciji u Londonu prodata za 467.200 funti, što je rekord za haljinu iz nekog filma. Sjajno je što je varijacije ove filmske haljine moguće nositi u svakodnevnom životu i to baš u kombinaciji sa efektnom frizurom poput punđe kakvu je Audrey nosila i što ova kombinacija izgleda chic u svakom vremenu.

Editors choice