Kada je objavljeno da je Kendal Džener zaštitno lice svetski poznatog kozmetičkog brenda Estée Lauderova saradnja, koju su pre nje ostvarile Gvinet Paltrou, Elizabet Harli i Džoan Smols, nije bila promovisana na klasičan način.

Umesto toga je, najpre, magazin “Vogue” objavio vest na svom sajtu, da bi potom Kendal krasila editorijal ovog magazina na 13 strana. Takođe, sama Kendal je ovu vest objavila na svom Instagram profilu i gotovo istog trenutka dobila više od milion lajkova, 50 000 komentara i drugih, uglavnom pozitivnih, reakcija.

Reč je o jednoj od najvećih saradnji devetnaestogodišnje Kendal Džener, ćerke Kris i Brusa Dženera i sestre Kortni, Kloi i Kim Kardašijan.

Njen meteorski uspeh kretao se od pomalo nebitnog učesnika rijaliti šoua “U korak sa Kardašijanovima”, preko tinejdžerke koja želi da se bavi modelingom do manekenke koja učestvuje na revijama najpoznatijih brendova na svetu (Chanel, Marc Jacobs i Givenchy, između ostalih). Na tom putu, Kendal Džener je uspela da redefiniše pojam modela visokog profila.

u korak sa kendal dzener 1 Najbolji modeli današnjice: Kendal Džener

Kendal je visoka, tamnokosa i tamnooka lepotica. Ali, složićete se, to su i stotine drugih devojaka koje šetaju pistama Njujorka, Milana i Pariza, i čiji je san isti kao Kendalin. Međutim, ono što druge manekenke nemaju jeste 16 miliona pratilaca na Instagramu, 9,1 miliona pratilaca na Tviteru i 7,3 miliona obožavalaca na Fejsbuku (čiji broj svakodnevno raste). Impresivan podatak, zar ne?

Baš kao i mnoge druge devetnaestogodišnjakinje, i Kendal koristi društvene mreže da za objavljivanje svojih selfija, ali i fotografija sa prijateljima i porodicom. Međutim, ona pored ovih objavljuje i fotografije nastale tokom snimanja različitih editorijala i kampanja. Osim toga, Kendal zajedno sa svojom mlađom sestrom Kajli Džener ima zajedničku kolekciju garderobe i aksesoara, nastalu u saradnji sa brendom PacSun, kolekciju cipela za brend Steve Madden, a promovisale su i svoj naučno fantastični roman “Indra”.

u korak sa kendal dzener 2 Najbolji modeli današnjice: Kendal Džener

Međutim, povezanost sa porodicom Kardašijan, koja joj je i donela svetsku slavu, joj nije bila od pomoći u modnoj industriji, jer mnogi modni čelnici nisu pratili ovaj rijaliti šou. Čak i uprkos tome, starija sestra Džener je odlučila da se predstavlja samo kao Kendal.

Kendal Džener često ističe da je modeling njen dugogodišnji san. “Ranije sam stalno martretirala moje drugarice da se fotografišemo. Naravno, ja sam uvek bila ispred objektiva!”

u korak sa kendal dzener 3 Najbolji modeli današnjice: Kendal Džener

Međutim, njen debi u modnom svetu, na Nedelji mode u Njujorku na reviji brenda Sheri Hill, ostao je u senci zbog prisustva njenih sestara na reviji. Kendal je nakon toga promenila modnu agenciju i upravo tada počinje njen uspon. Na tom putu, Kendal je oko sebe imala ljude koji su je podržavali, a jedan od njih bio je modni kreator Rikardo Tiši, koji ju je i pozvao da učestvuje na reviji brenda Givenchy.

“Svi su bili u šoku kada sam im rekao da sam odabrao Kendal. Uprkos tome što mnogi misle suprotno, nisam to uradio zato što sam blizak sa njenom sestrom i Kanjeom, već zato što je Kendal neverovatna i neustrašiva tamnokosa lepotica, kakve ja obožavam”, rekao je ovaj popularni kreator.

u korak sa kendal dzener 4 Najbolji modeli današnjice: Kendal Džener

Jedna od žena koje su zaslužne za njen povratak na njujoršku Nedelju mode je Kejti Grand, urednica magazina “Love”, jer je zahvaljujući njoj Kendal je dobila mesto na reviji brenda Marc Jacobs. Međutim, malo je falilo da ne bude tako, jer se, po njenim rečima, Kendalina stidljivost tumačila kao nedruželjubivost, dok na pisti nije imala harizmu koju imaju Karli Klos ili Naomi Kempbel.

Uprkos nesigurnom početku, Kendal je unapred imala prenatrpan raspored, jer je trebalo da, pored revije Marka Džejkobsa, radi još i revije brendova Giles Deacon i Chanel u Londonu, da bi tokom septembra na tu listu dodala brendove Diane von Furstenberg, Tommy Hilfiger i Dolce & Gabbana.

u korak sa kendal dzener 5 Najbolji modeli današnjice: Kendal Džener

Međutim, iako je izjavila da je srećna što je na kastinzima niko ne prepoznaje, mediji joj nisu davali mira. Tako je magazin “In Touch Weekly” pisao o navodnom maltretiranju koji je pretrpela tokom Nedelje mode, za koje se na kraju ispostavilo da je glasina, a zanimljivo je i to da su se, pored nje, na Nedelji mode pojavile i Džidži Hadid, ćerka Jolande Foster, i Hejli Boldvin, ćerka Stefana Boldvina, ali je, uprkos tome, Kendal privukla najviše pažnje.

Nakon objave da je Kendal Džener novo lice brenda Estée Lauder, mišljenja su bila podeljena, pa su čelnicima ovog brenda mnogi postavili pitanje da li znaju šta rade. Ali, oni su itekako znali šta rade, jer je većina devojaka koje kupuju ove proizvode upravo Kendalinih godina, pa je nakon objave da je Kendal Džener zaštitno lice ove kozmetičke kuće, poseta njihovom sajtu rapidno porasla.

u korak sa kendal dzener 6 Najbolji modeli današnjice: Kendal Džener

Same reči hvale o ovoj devojci imao je i kreativni direktor modne kuće Balmain, Olivijer Rustig, koji je nakon venčanja Kim Kardašijan i Kanjea Vesta odlučio da pozove Kendal da bude manekenka na njegovoj prolećnoj reviji. “Ona je zaista komunikativna i mnogo me podseća na modele, poput Naomi i Klaudije, koji su bili aktuelni tokom devedesetih godina. Tada su devojke maštale da budu kao one, a sada devojke maštaju da budu kao Kendal”, rekao je ovaj popularni kreator.

Ako je Olivijer Rustig tako rekao, mi ne možemo da mu protivrečimo! Pitanje je samo, da li se i vi slažete sa njegovim mišljenjem?

Jasna Đorđević

Comments