Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

1/3

Pozdravili smo se i sa Nedeljom mode u Milanu. Dok se okreneš nekako proleti ovaj modni mesec i nalazimo se opet u rekapitulaciji najboljeg od najboljih. Ovaj put pričamo o italijanskoj modnoj prestonici kojoj za sada i narednih nekoliko meseci moramo da kažemo arrivederci, do sledećeg sastajanja! 

Ipak, pre zvaničnog pozdravljanja dužni smo da se prisetimo šta smo videli na revijama što nas je oduševilo, rastužilo, usrećilo. Predstavljamo najbolje i najupečatljivije momente sa Milanske nedelje mode.

Najbolji omaž

Ova nedelja mode bi verovatno mogla i da se svrsta u redove najtužnijih, jer uprkos tome što show must go on, i ako neko to zna, znaju predstavnici modne industrije, vest o smrti Karla Lagerfelda se nadvila nad sve i svakoga, i njegovo odsustvo je bilo jače od bilo čijeg prisustva. Samo dva dana nakon tragične vesti Fendi je imao svoje predstavljanje i reviju, koja je ujedno i poslednja kolekcija koju je legendarni dizajner uradio za ovu modnu kuću. U to ime, Lagerfeld je bio slavljen svuda, od “Love Karl” natpisa iznad piste do karticama na svakom sedištu na kojima se nalazilo slovo F kao Fendi i Karlov potpis. Verovatno najpotresniji deo večeri je bio insert iz dokumentarca “Karl Lagerfeld Sketches His Life” koji je Loïc Prigent uradio 2013. godine u kom je dizajner beležio i komentarisao outfite koje je nosio 1965. godine. Iako prilično tužno, ovaj događaj je pored novih komada bio omaž celokupnom Karlovom liku i delu i zaista poseban u odnosu na sve ostale.

Editors choice