1. U2 Najbolji muzičari sa ostrva piva

It's a Beautiful Day

Čitaoci onlajn časopisa “Gigwise” odlučili su da bi, na listi najboljih muzičara Irske, četverac iz Dablina trebalo da zauzme najbolju poziciju – mesto broj jedan. Pevač grupe U2, koji ujedno važi i za svetskog mirotvorca, Bono Voks (Bono Vox), u svojoj trideset i pet godina dugoj karijeri zauzeo je mnoga prva mesta, te nas titula najboljeg benda sa ostrva piva koja se našla u njegovim “rukama” nije mnogo iznenadila.

Muzičar kojem je sasvim malo nedostajalo da osvoji vrh top-liste jeste Van Morison (Van Morrison). Treću poziciju zauzela je grupa najpoznatija po hitu “Chasing Cars”, Snow Patrol, dok se sastav Two Door Cinema Club našao na četvrtom mestu. Članica nekadašnje grupe Girls Aloud, pevačica Nadin Kojl (Nadine Coyle) izglasana je za petog najboljeg irskog izvođača.

Nažalost, mnogo poznatija imena irskih muzičara poput Gerija Mura (Gary Moore), pevačice Enje (Enya) i Šinejd O’Konor (Sinead O’Connor) ili grupe Moloko nisu uspela da naprave sebi mesta na ovoj listi.

Naravno, ovom prilikom sastavljena je i top-lista manje popularnih muzičara sa zelenog ostrva:

1. Boyzone

2. Westlife

3. Shane MacGowan

4. Thin Lizzy

5. The Cranberries


Iris Zavargo je diplomirana novinarka, u najavi master komunikologije. Mađarski divani mnogo bolje od Balaševića, ali nije ni nalik svađalici iz pesme “Sin jedinac”. Svoj život zamislila je u ritmu muzike i zato uči da bude DJ, trudi se da ne zaboravi kako se svira klavir, trenira džez balet i s ljubavlju će pisati o ljudima zbog kojih smatra da najbolju stranu naše stvarnosti čine note.

Comments