Iskreno, ja živim u ubeđenju da moj život uopšte nije stresan. Mislim, realno, nije da se susrećem sa ne znam ja kakvim problemima, dilemama i životnim pitanjima. Ovde sam gde jesam, radim, uživam, družim se, okružena sam divnim ljudima. Život je lep! Zapravo, ovo je možda i najvažnija premisa kojom možeš da se vodiš u životu kako bi kroz njega išla lagano, opušteno, zadovoljno i ispunjeno. Bez stresa. Nirvana!

Šalu na stranu, život jeste lep, osim onda kad nije. Kada se dese glupe, banalne, svakodnevne situacije koje te totalno izbace iz takta. Koje poljuljaju tvoj mir i ubeđenje da vodiš život koji nije stresan. Da, sitnice su u pitanju, ali na sitnicama padaš. Htela bi da vrištiš iz sveg glasa! Kako je moguće da ti se to dešava baš sad?! A taman si se probudila dobro raspoložena. To se meni redovno dešava! Probudim se sva srećna i razigrana, slušam muziku, pevam, igram, spremam se za posao, a onda se desi ovo:

Shvatam da sam se uspavala i opasno kasnim

Džaba meni što sam se probudila raspoložena kada sam se probudila – prekasno! I sada jurim da sve stignem, a sat “trči” za mnom i opominje me da danas imam bitan sastanak. OK, zeznula sam. Šta sad. Ne smem da paničim jer dodatno gubim vreme. Sada ću “preživeti”, ali ću sledeći put naviti alarm makar 15 minuta ranije (čak i ako ga odlažem, ipak sam u prednosti), spremiću veče pre odevnu kombinaciju koju ću tog dana nositi, spakovaću u torbu sve što mi je potrebno, a možda ću čak sebi spremiti i doručak unapred. Kao pravi štreberčić!

Najbolji načini da se izboriš sa svakodnevnim stresnim situacijama BLOG 1 Najbolji načini da se izboriš sa svakodnevnim stresnim situacijama (BLOG)

Shvatam da je u saobraćaju ogromna gužva, zastoj, kolaps

Koliko god me ova situacija izluđivala, naročito u trenucima kada u prepunom autobusu stojim na trepavici i pazim da se umesto za rukodržač ne uhvatim za osobu do mene, nakon nerviranja i nerviranja, shvatila sam da ovo ne zavisi od mene. Udahnem duboko i probam da se smirim. Tada mi uvek pomaže omiljena muzika koja me makar malo smiri, a ako kasnim, pošaljem poruku da kasnim i duboko se izvinim. Osim toga, za svaki slučaj, uvek polazim bar 15 minuta ranije, baš u slučaju kolapsa. I tako sam ponovo u prednosti!

Comments