Da li ste se uželeli road tripova? Da sa svojim partnerom ili prijateljima, iznenada u subotu ujutru odlučite da sednete u kola i provozate se do neke lokacije koju do sada niste obišli – usput naravno slušajući Bebi Dol i pesmu “Hajde da uzmemo neki dobar auto”. Nakon dugog perioda globalne pandemije koja nas je sprečila da putujemo i viđamo se sa dragim ljudima, mnogi od nas iskoristili su svaki slobodan trenutak 2021. godine da sa najboljim prijateljima i voljenim osobama organizujemo vikend izlete ili pak duža putovanja. Iako je putovanje avionom lako, kratko i praktično, postoji nešto posebno u putovanju kolima, izlasku na otvoren put uz muziku i ono čuveno izbacivanje ruke kroz prozor, dok je dodiruje topli letnji vetar, što nas privlači. Ukoliko ste raspoloženi da organizujete road trip i želite da se podsetite sjajnog osećaja koji on izaziva, predlažemo vam listu od šest filmova iz nastavka teksta, koja će vam definitivno dati vetar u leđa da se konačno organizujete i otputujete kolima u nepoznate predele.

Crossroads

Kada kažemo “Crossroads”, ovog puta ne mislimo na film iz osamdesetih godina u kojem je Karate Kid mladi bluz gitarista, već na onaj iz 2002. godine – u kojem je igrala Britney Spears i koji je bio omiljeni film svih devojčica koje su odrastale tokom ranih dvehiljaditih godina (čitajte – ja). Ovaj film je bio i ostao ultimativna inspiracija svim najboljim prijateljicama koje sanjaju da zajedno otputuju i imaju #hotgirlsummer – i zato definitivno preporučujemo da ga pogledate u društvu svojih najdražih drugarica. Takođe, plejlistu iz ovog filma možete slobodno prekopirati i iskoristiti je tokom svog budućeg road tripa. Da se razumemo, pevanje pesme “Man! I Feel Like a Woman!” od Shanie Twain je goals zauvek.

Little Miss Sunshine

Ovo je jedan od najnežnijih porodičnih filmova, koji bi apsolutno svako trebalo da pogleda. On važi za indie klasik iz dvehiljaditih godina, koji internet pop kultura obožava, a verujte nam – i vi ćete ga ubrzo zavoleti. Uz to što kroz humor i emotivne scene govori o odrastanju, ljubavi i prihvatanju sebe, ovaj film će vas “kupiti” i svojim sjajnim soundtrackom iza kojeg stoji muzičar Sufjan Stevens, a ako vam sve ovo nije dovoljno – radnja filma prati neobičnu porodicu koja svoju najmlađu ćerkicu, nesigurnu autsajderku, u žutom kombiju pokušava da odvede na dečiji izbor za miss.

Thelma & Louise

Slobodno možemo reći da je “Thelma & Louise” iconic film koji bi trebalo da se nađe na svačijoj listi za gledanje, a nije ni čudo što su mnoga druga ženska prijateljstva upoređivana upravo sa prijateljstvom protagonistkinja ovog filma, po kojima je on i dobio naziv. Ovaj film prate dve najbolje prijateljice čiji zajednički road trip dobija neočekivani preokret.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Casey Brown (@dixiegypz)

Comments