Vreme je da priznamo, svi volimo romantične filmove. Čak i oni filmofili među nama, koji su odgledali mnoga uspešna, ali i manje poznata alternativna ostvarenja, vole da sa vremena na vreme puste nekoliko suza i nasmeju se uz neke od najpoznatijih romantičnih filmova današnjice. Nije tajna ni da je praznična sezona naročito naklonjena romantičnim filmovima, kada je sve što želimo da se ušuškamo sa partnerom u toploti svog doma, i da pustimo neki film – koji će nas dodatno zbližiti. Ukoliko dugo niste pogledali neki “pravi” romantični film, i ako niste sigurni odakle da sada počnete, u nastavku vam predstavljamo nekoliko predloga romantičnih filmskih klasika koje bi definitivno trebalo da pogledate!

Eat, Pray, Love

Ovaj filmski klasik sniman po istoimenom romanu i prikazuje nam ženu na jedinstvenom putu pronalaska sebe, koja, naravno, na istom nenadano pronađe i pravu ljubav. Ipak, ne ide sve baš tako lako i jednostavno, jer se život često umeša u naše planove, tako da ćete sa ovim filmom definitivno proći kroz rolerkoster emocija. Glavne uloge igraju Julia Roberts i Javier Bardem, i zaista – ko ne bi poželeo da gleda ovo dvoje glumaca u romantičnoj priči.

About Time

Ovo je jedan od najdivnijih romantičnih filmova, koji pored ljubavne priče prikazuje i priču o porodici i pravim vrednostima u životu. Uz blagi element fantastike, ovaj film pokazuje nam kako izgleda boriti se za svoju pravu ljubav i sreću, šta bismo sve učinili za nju i shvatanje toga šta je ono na šta ne možemo da utičemo i samo treba da budemo zahvalni što ga imamo u životu. Glavne uloge igraju čuvena Rachel McAdams i Domhnall Gleeson.

Comments