Najveći problem koji mnoge ljude udaljava od uspeha je strah od neuspeha i nedostatak samopouzdanja da se prevaziđe taj strah. Ovo nije nešto što muči samo povučene i introvertne ljude već nešto sa čim se svi mi svakodnevno suočavamo.

Iako ne postoji magičan recept koji bi brzo i lako rešio ovaj problem, ipak postoje određeni koraci koji se moraju preduzeti kako bi se krenulo na pravi put. Nećemo da lažemo, ovaj put nije bez prepreka i uspeh neće doći od danas do sutra. Ali ipak, najviše snage treba da se suočimo sa sobom i pokušamo da promenimo ono što nam smeta, zar ne?

Uvek budi doterana

Ovo možda zvuči previše očigledno ili čak nebitno, ali neverovatno je koliku razliku mogu da naprave tvoja omiljena haljina, dobar parfem i prava nijansa karmina. Kada se ne osećaš dobro u svojoj koži, kada nisi doterana onako da se sama sebi dopadaš, zračićeš energijom koja neće biti privlačna drugim ljudima, baš kao što nije privlačna ni tebi!

2 4 Najbolji saveti za prevazilaženje strahova i jačanje samopouzdanja

Obuci se sa stilom, našminkaj se, isfeniraj kosu čak i kada nemaš ništa specijalno u planu tog dana. Osećaćeš se lepo, uspešno i spremno da se boriš sa čitavim svetom. Zaljubi se najpre u sebe i tek onda se prikaži drugima. Videćeš koliko brzo će tvoje samopouzdanje krenuti da cveta.

Pokreni se i budi aktivna

U skladu sa prethodnim savetom sledi i ovaj. Ako se zatvoriš u svoja četiri zida nikada nećeš uspeti da pobediš strah. Pronađi aktivnost koja te najviše zanima, bila to šetnja, teretana, joga ili časovi kik-boksa i pokreni se. Znamo svi da je hladno i tmurno, ali ne dozvoli da izgovori budu jači od tebe.

Na ovaj način ne samo da ćeš dodatno doterati liniju, već ćeš biti mnogo srećnija i energičnija. Fizička aktivnost je jedna od prvih stvari na koju treba da obratiš pažnju ukoliko želiš da povratiš samopouzdanje. Zato čim završiš sa čitanjem ovog teksta izađi iz kuće i uživaj u svojoj omiljenoj rekreaciji.

Kreni od malih ciljeva

Ljudi često greše jer često odmah ciljaju visoko, a ako ne uspeju da postignu ono što su zamislili osećaju se obeshrabreno. Zbog toga je važno krenuti najpre od malih, “realnih” ciljeva. Zacrtaj sebi prvo plan za ovaj dan i ostvari ga. Ovaj cilj može biti da raspremiš kuću, da usrećiš nekog prijatelja, da uradiš 100 trbušnjaka. Postigni ga i odmah ćeš se osetiti mnogo bolje.

3 Najbolji saveti za prevazilaženje strahova i jačanje samopouzdanja

Nemoj da misliš da je sve crno i da svi rade protiv tebe. Neke stvari ne zavise od tebe, ali na mnoge imaš priliku da utičeš. Zato svakog dana postavi sebi mini ciljeve i potrudi se da ih ispuniš. Bićeš mnogo sigurnija u sebe kada vidiš koliko toga u stvari možeš da postigneš.

Comments