Usled groznih klimatskih promena teško je ustati i započeti svoj radni dan, a sama priprema za izlazak iz kuće traje dodatnih 20 minuta. Na putu do posla/škole smrzavamo se i proklinjemo sve redom, a popodne se “kuvamo” i gužvamo u prevozu. Zahvaljujući ovakvom tempu prikladno se obući postao je pravi izazov. Kako bismo se rešile dosadne zimske crne boje i obezbedile udobnost koja nam je neophodna u zimskim sumornim danima, razmotrile smo street style uoči Copenhagen Fashion Week-a, jer ko to ume bolje nego Skandinavke. Zbog duge zime i hladnih dana, razvile su prepoznatljiv zimski stil koji treba da primeniš u svom ormaru.

Ove sezone na ulicama Kopenhagena smo videli mnogo više od klasičnog minimalizma i različitih beige tonova. Zimski slojevi u vidu pletenih džempera, različite punjene jakne, strukirani kaputi i koža, čuvaće nas od hladnoće, dok su šik varijacije klasičnih kabanica prava inspiracija za kišne dane.

Dobra jakna je pola zdravlja

Prvo pravila pametnog zimskog outfita je da tvoj završni komad – jakna – bude zaista topla i praktična. Stilozovane Skandinavke ove godine izabrale su raznobojne kabanice, oversized mantile i kapute sa razigranim printovima, kao i duge punjene jakne koje sežu čak do zglobova. Jakne sa spoljašnjim ili unutrašnjim krznom takođe su bile rado viđene, a maštovitost modnih blogerki u kreiranju toplih stajlinga sa nedostatkom jakne bila je fantastična i beskrajna.

XL čizme i čizme na štiklu

Kao jedan od favorita prestonice Danske definitivno su se pokazale military čizme, u kombinaciji sa kockastim torbama. Imamo utisak da ove čizme nikada neće dosaditi, a ukoliko se pitaš kako da nosiš ove kul i udobne čizme pogledaj kako se to radi u Kopenhagenu. I pored combat čizama, koje zauvek obožavamo, mnoge modne ikone odlučile su se za čizme na štiklu u različitim zemljanim tonovima. XL čizme 1:1 Čizme na štiklu.

Comments