Žene su te koje najviše trpe u ime lepote, ali neki tretmani za negu kože nezamislivi su mnogima.

Određene osobe, posebno poznate ličnosti čak pomeraju granice u potrazi za večnom mladošću. Najčudniji kozmetički tretmani na svetu uključuju opasne sastojke i tehnike, koje verovatno da imaju pozitivan učinak, ali su u javnosti naišli na ismevanje, a takođe su okarakterisani kao “čudni”!

Pogledajte neke od najbizarniji tretmana lepote i otkrijte zašto su pojedini kontroverzni postupci zabranjeni u mnogim regionima, a takođe i predstavljeni sa ograđivanjem od negativnih efekata.

Kim Kardašijan u lice ubrizgavala sopstvenu krv!

Poznati kozmetički tretman poznat kao “Vampire Facial” postao je poznat široj javnosti pošto je rijaliti zvezda Kim Kardašijan objavila na Instagramu fotku na kojoj pozira sa gomilom krvi na licu. Naime, reč je o tretmanu koji podrazumeva da se u lice pacijenta ubrizgava sopstvena krv.

Ovo ne samo da je jedan od najčudnijih tretmana, već  je i bolan, a efekat je i te kako pozitivan, jer povećava proizvodnju kolagena i generiše mladalački izgled.

21 Najčudniji kozmetički tretmani: Kad si srećan, lupi sebi šamar, kad nisi, lupi još jedan

“Nightingale Droppings” tretman

Takođe i nazvan “the Geisha facial”, jer se godinama unazad radio u Japanu, a ovaj postupak podrazumeva da se koristi izmet slavuja kako bi se ten posvetlio i izravnao.

Izmet je nekada bio u prahu, ali kako su tehnologije napredovale, danas je Japankama dostupan i u kremastom obliku.

Ovčija placenta briše godine!

Zaista jedan od najčudnijih tretmana jeste ovaj sa ovčijom placentom. U njega se kune Viktorija Bekam, jer kako kaže, podmlađuje i dejstvo je odlično.

Reč je o losionima za čiju se pripremu koriste delovi domaćih životinja, a između ostalog i delovi ovčije placente.

Riblji pedikir

Glavna zamisao ovog tretmana jeste da ribe grickaju vaša stopala. Ovo možda zvući jezivo i nestvarno, ali zaista tako jeste. Riblji pedikir je alternativa savršena za uklanjanje mrtvih ćelija kože. Radi se o Garra Rufa ribama koje otklanjaju samo one suvišne delove na koži, ostavljajući samo zdrave slojeve kože. Ovaj riblji pedikir zabranjen je u desetak američkih država, a potvrđeno je da ovaj tretman nije povezan ni sa kakvom bolesti.

32 Najčudniji kozmetički tretmani: Kad si srećan, lupi sebi šamar, kad nisi, lupi još jedan

Prirodno podmlađivanje, podmlađivanje pijavicama

Carica Kleopatra je to radila odavno, a danas mnoge poznate ličnosti i ljudi opsednuti kozmetičkim tretmanima. Kleopatra je pokušavala da pobedi sterilitet na različite načine i putem različitih metoda, ali su pijavice bile te koje su joj pomogle da ozdravi i ostane u drugom stanju.

Zvezda današnjice kojoj se posebno dopao ovaj tretman jeste Demi Mur.

Osim pijavica, neki koriste i puževe, jer kako kažu, krećući se po vašem licu mekušci ostavljaju mulj koji je bogat hijaluronskom kiselinom. Ovaj serum puža upravo iz tog razloga koristi se kao sastavni element mnogih krema.

41 Najčudniji kozmetički tretmani: Kad si srećan, lupi sebi šamar, kad nisi, lupi još jedan

Šamaranje!

Ukoliko želite da povećate cirkulaciju i tako podstaknete regeneraciju ćelija kože, slodobno dozvolite da vas neko išamara. Ovaj ritual deo je tajlandske masaže, koja pored šamaranja sadrži i rastezanje kože.

Pčelinji otrov

Predstavljamo vam tretman koji podrazumeva vađenje otrovne supstance iz pčele koji ima efekat sličan botoksu. Kada se ubrizga u kožu izaziva snažnu reakciju imunog sistema i povećava proizvodnju kolagena.

51 Najčudniji kozmetički tretmani: Kad si srećan, lupi sebi šamar, kad nisi, lupi još jedan

Violeta Stojanović

Comments